Opnieuw verlies voor Bevo 

Tongeren pakt volle buit in laatste vijf minuten 

Het was de derde verliespartij op rij voor Bevo, dat daardoor nu zesde staat in de BENE-League. De eerste vier ploegen plaatsen zich voor de final four, later dit seizoen.

Er is nog geen man overboord. Tongeren en Bocholt staan op vier en vijf, met ieder zes punten. Bevo heeft een punt minder. “Er is geen paniek”, zegt coach Martin Vlijm, “maar we moeten nu wel wedstrijden gaan winnen.”

 

Voorsprong

De wedstrijd tegen Tongeren leek op die van vorige week thuis tegen Lions. Toen nam de regerend landskampioen een royale voorsprong, vocht Bevo zich terug en gingen beide ploegen rusten met een gelijke stand op de scorebord (13-13).

Dat was ook de ruststand in Tongeren. De thuisploeg nam een voorsprong van 9 -5, maar daarna nam Bevo het initiatief. Dat resulteerde wederom in een ruststand van 13-13. Er had meer ingezeten, concludeerde Vlijm. “We misten in de eerste helft heel wat kansen.”

 

Slotminuten

In de tweede helft domineerde Bevo, maar verder weglopen van de tegenstander lukte niet. Het gaatje bleef beperkt tot één doelpunt. Vlijm: “Ik had constant het gevoel dat we zouden winnen. We verzuimden echter de score te vergroten naar drie doelpunten.”

Pas vijf minuten voor tijd kwam Tongeren voor het eerst na bijna veertig minuten weer op voorsprong: 25 -24. Daarna volgden spannende slotminuten. Het werd nog 25 -25 en 26 - 26, maar in een alles-of-niet-slot trok Tongeren de winst naar zich toe.

“In plaats van zelf te scoren, maakte Tongeren er twee”, blikt de coach terug. “Daarna liepen we een beetje achter de feiten aan. We maakten onnodige fouten. Een overwinning had het vertrouwen een enorme boost kunnen geven. Helaas liep het anders.”

 

Rode lantaarndrager

De komende twee zaterdagen speelt Bevo niet. De eerstvolgende wedstrijd is op 14 november uit tegen rode lantaarndrager Sasja uit Antwerpen, dat zaterdag gelijk speelde tegen Volendam.

Vlijm weet wat zijn ploeg te doen staat. “We maken te veel onnodige fouten op dit niveau. Daarom winnen we geen wedstrijden. Dat moet veranderen. De wedstrijd tegen Sasja is super belangrijk. Die moéten we winnen.”

 

Doelpunten Bevo: Nick de Kuyper (zes), Merijn Haenen (vijf), Robin Jansen (vier), Pim Augustinus (drie), Toon Leenders (twee), Dario Polman (twee), Sonni de Jonge (twee), Rick Elissen (één) en Jeroen van den Beucken (één). Tijdstraffen: Nick de Kuyper (twee minuten) en Pim Augustinus (twee minuten).