Opnieuw succes Dames C1 

De afsluiting van het seizoen: het Leudaltoernooi. Voor een aantal C-speelsters tevens het afscheid van hun C-jeugdperiode. Het kampioenschap was al binnengehaald, het Viostoernooi werd gewonnen, dus ook hier ging men voor de eerste plaats.

Vijf wedstrijden van 20 minuten moesten er gespeeld worden. Het was lekker weer en er hing een prima handbalsfeertje.

 

In de eerste wedstrijd ontmoette men de kampioen van de zuidelijke 1e klasse: Sittardia. Na een aarzelend begin (het veld was glad, er kon niet echt snel gespeeld worden) kwam men op stoom. een 2-0 achterstand werd al snel ongedaan gemaakt en vervolgens werd Sittards balverlies genadeloos afgestraft met mooie breaks.Een 10-6 zege was het gevolg en een voortreffelijke start van het toernooi dus. In de 2e wedstrijd ontmoette men een fysiek sterke Duitse ploeg: TS Grefrath. De Targos/Bevo meiden waren echter technisch superieur en ook hier werd de winst binnengehaald: 13-6. Ook Swift 2000 werd met een nederlaag opgezadeld: 11-6. Een slordige wedstrijd, zowel verdedigend als aanvallend. Swift mocht erg makkelijk scoren, terwijl men zelf legio kansen miste.

 

Vervolgens moest er wraak genomen worden op Maasgouw, dat in de competitie het enige punt van de Bevomeiden had afgesnoept.De 2 belangrijkste speelsters van de tegenstander werden vakkundig afgestopt, en ook de keepster deed een duit in het zakje.Met 8-3 gingen de punten in de tas. Nog een wedstrijd winnen en de beker was binnen. Dat moest dan gebeuren tegen de dames van Vohwinkler STV. Het leek erop dat deze ploeg ook nog kansen had op de toernooizege. De meiden waren volledig opgefokt. Langs de kant stond een dronken, zich als een wildeman gedragende, tierende coach. Vanuit een 3-3 verdediging werden de Heldense speelsters die door wilden breken hardhandig aangepakt en op de grond geslingerd.Gelukkig stond er een scheidsrechter aan het roer, die zich niet liet intimideren en het harde spel telkens bestrafte. Wel hadden er wat meer tijdstraffen uitgedeeld mogen worden. Tot 4-4 ging de strijd gelijk op. De Targos/Bevomeiden bleven rustig en lieten zich niet van de wijs brengen. De kansen kwamen hierdoor vanzelf en langzaam maar zeker liep men uit naar een voorsprong. Uiteindelijk werd ook dit een zege: 9-5. De eerste plaats was binnen en met een tevreden gevoel kan men dit seizoen afsluiten.

We wensen de meiden die overgaan veel succes in de B-jeugd. Ga door op het ingeslagen pad, en er zullen nog vele successen volgen. De jonkies mogen het nu gaan overnemen.

 

Ook dames C 2 nam deel aan het toernooi. Zij wisten uiteindelijk de 4 plaats in de wacht te slepen.

 

De uitslagen:

Dames C 2 - TS Grefrath C 2 4-8

Dames C 2 - Lotus C 1 5-10

Marsna C 1 - Dames C 2 8-6

Dames C 2 - Maasgouw C 2 3-3

Dames C 2 - Hulser SV C 1 nb.