Opmerkelijke stunt Heren 3 

Dinsdagavond, 18 december, 21.00 u, hal 2. Strijdtoneel van een bekerwedstrijd met behoorlijk niveauverschil.

Hoofdklasser Heren 3 speelt in de 2e bekerronde tegen de 3 niveau hogere eredivisionist BFC. Op papier een wedstrijd waarvan de winst normaal gesproken gemakkelijk was te voorspellen.

“Als we maar een goede wedstrijd speelden en de schade beperkt zou blijven, hadden we het niet slecht gedaan”.

De praktijk bleek anders.

Zoals afgesproken in het kleedlokaal werd er vanaf het begin flink gebikkeld om iedere bal, geen ontzag ! De strijd ging gelijk op en van de scheidsrechters mochten beide ploegen flink aanpakken. Beurtelings namen de ploegen een enkel puntje voorsprong. Beide Bevo-keepers pakten extra ballen, de offensieve dekking werkte goed en we maakten het de zuid-Limburgers lastig. BFC was echter niet van plan om toe te geven en met een ruststand van 10-11 hadden ze een licht voordeel.

 

Na de thee startte Bevo goed. Het ging wederom gelijk op, echter had BFC regelmatig een tijdstraf nodig om onze routiniers te stoppen. Onze mannen hielden het overzicht en met gedisciplineerd spel werd het verschil in stand langzaam groter. Via 15-12 en 17-15 prijkte na 15 min toch voor het eerste een verschil van 4 punten op de klok, 20-16. Het werd lastig voor BFC, ze kregen geen grip op Bevo bleek later bij 22-17. Zou er dan toch een stunt in de lucht hangen ?

Door de hechte Panningse dekking, met wederom goed keeperswerk, werd het spel van BFC verlamd en konden de Bevo heren het spel naar zich toe trekken. Ook BFC had een stugge dekking maar via effectieve aanvallen kwam Bevo er toch door en werden de toeschouwers getrakteerd op een mooie 2e helft, die gecontroleerd werd uitgespeeld. De coach van BFC kreeg nog rood nadat hij duidelijk had laten blijken het niet eens te zijn met de leiding.

Uiteindelijk werd BFC met een keurige 25-21 teruggestuurd naar het verre Beek.

 

Nu op naar de regiofinale waar we Lions 2 of … Heren 2 zullen treffen …..!

 

Wat een mooie prestatie ! … De ontlading was dan ook groot na de wedstrijd

Na de gebruikelijk overwinningsfoto/-zang vloeide de Leffe rijkelijk en was het nog lang onrustig in de Alewiejo-pub ….