Ook Merijn Haenen terug naar Targos Bevo Hc 

Merijn Haenen (25) keert terug naar Targos Bevo Hc.

Dat hebben Haenen en de technische commissie van Bevo bekendgemaakt. Merijn, rechter hoekspeler, is de tweede aanwinst voor komend seizoen. Eerder maakte Toon Leenders (28) bekend dat hij weer gaat handballen voor Bevo.

 

Kunstacademie

Merijn noemt als reden van zijn terugkeer dat hij weer tijd kan vrij maken voor het handbal. 2,5 jaar geleden stopte hij in verband met zijn studie aan de kunstacademie in Rotterdam. Vorig jaar studeerde hij af als grafisch ontwerper. Twee dagen in de week werkt hij momenteel in Arnhem.

 

Kampioensjaar

In het kampioensjaar keerde Merijn tijdelijk terug naar Bevo. “Om uit te helpen”, zoals hij het zelf verwoordt. Gesprekken met Danny van Katwijk trokken hem onlangs over de streep. “Danny belt me vaker. Hij was mijn jeugdtrainer en we hebben altijd contact gehouden. Hij vertelde ook dat Toon terugkeerde. Het begon weer te kriebelen. Wat meespeelt, is dat ik het een leuke groep is. Bram (Knippenbergh) en Pim (Augustinus) zijn vrienden van me. Ook zie ik uit naar de samenwerking met trainer Martin Vlijm. Hij kan hard zijn als het moet en staat toch tussen de groep en er niet boven. Dat vind ik fijn.”

 

Handbalstartpunt

De afgelopen seizoenen volgde Merijn de ploeg vooral via handbalstartpunt en door gesprekken met zijn vrienden. Tijdens de BENE-League zag hij de ploeg een paar keer in actie in De Heuf. “Bevo speelt vrij wisselvallig dit seizoen. Dat komt door de vele blessures. Als het team compleet is, dan is het een ander verhaal.”

De vraag is of hij ook zijn broer Arjan kan porren voor een terugkeer op het oude nest. Hij speelt in de Bundesliga voor TBV Lemgo. “Dat gaat niet lukken. Arjan heeft net in Duitsland bijgetekend voor één seizoen.”