Onverdiende nederlaag Targos Bevo Hc 

Targos Bevo Hc heeft een ongelukkige 22-21 nederlaag geleden tegen het sterke Initia Hasselt. De goed spelende mannen van trainer Harold Nusser hadden minimaal een punt verdiend.

Een ten onrechte afgekeurd doelpunt van Sonni de Jonge en een bij de stand van 19-19 gemiste strafworp zorgden ervoor, dat Targos Bevo Hc met lege handen achterbleef in de laatste wedstrijd voor de winterstop.

 

Bij Targos Bevo HC ontbraken Robin Jansen en Bram Knippenbergh door blessures, terwijl enkele spelers ook niet helemaal okselfris aan de afworp begonnen. Daarom waren enkele jonkies aan de selectie toegevoegd. Targos Bevo Hc speelde sterk in de defensie tegen de sterke Belgische ploeg. Keeper Markus Hammerschmidt was een van de uitblinkers aan Panningse zijde. Na een tussenstand van 3-2 liepen de Belgen halverwege de eerste helft uit tot 9-4, maar Targos Bevo Hc wist voor de pauze zich terug in de wedstrijd te knokken. De rust ging in met 11-11. Na de pauze bleef Targos Bevo Hc gelijkwaardig aan de Belgen. Na vier minuten in die tweede helft nam Targos Bevo Hc bij 13-12 voor het eerst een voorsprong. Dat gaf Targos Bevo Hc vleugels en nam de ploeg brutaal een 16-13 voorsprong. Met onder meer onderhandse schoten kwamen de Belgen weer langszij. Bij de stand van 19-19 miste de goed spelende Jeroen van den Beucken een strafworp.

 

In de tegenaanval kwamen de Belgen op 20-19. In een superspannende slotfase trokken de Belgen met 22-21 aan het langst eind. Targos Bevo Hc verdient complimenten. Verdedigen stond de ploeg erg goed. Aanvallend begint het ook beter te draaien. Daar moet nog gewerkt worden aan de fine-tuning. Van de eerste tot de slotminuut stond er een team op het veld, dat moed kan en moet putten uit de geleverde prestatie. Targos Bevo Hc is op de weg terug. Wanneer alle spelers weer fit zijn, kan de ploeg in de resterende wedstrijden van de BENE-League toewerken naar de topvorm, die nodig is om voor de prijzen te gaan spelen in de strijd om de landstitel en de beker. De ploeg kan met een goed gevoel 2017 in en kan de Limburgse handbaldagen gebruiken om internationale ervaring op te doen.

 

Zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Initia Hasselt had Targos Bevo Hc met 30-22 verloren van Achilles Bocholt. Na een 4-4 tussenstand liepen de Belgen via 8-4 uit tot 17-11. Hoewel Targos Bevo Hc tot aan de slotminuut voor een goed resultaat knokte wonnen de Belgen met 30-22. De manier, waarop Targos Bevo Hc speelde tegen Initia Hasselt, moet de ploeg een positieve boost geven voor de komende weken en maanden.

 

Doelpuntenmakers Targos Bevo Hc tegen Achilles Bocholt: Pim Augustinus 6, Nick de Kuyper en Jeroen van den Beucken ieder 4, Rik Elissen 3, Toon Leenders, Sonni de Jonge, Nick van den Beucken 1, Niek Jordens en Peter Lambert ieder 1.

 

Doelpuntenmakers Targos Bevo Hc tegen Initia Hasselt: Jeroen van den Beucken 7, Toon Leenders 5, Rik Elissen 3, Nick de Kuyper en Pim Augustinus ieder 2, Sonni de Jonge en Peter Lambrt ieder 1.

 

Door; Mat Nellen