Ontketend Eurotech Bevo Hc vergroot degradatiezorgen Fortissimo 

De dames van Eurotech Bevo Hc hebben zichzelf zondagmiddag in Cothen een goede dienst bewezen. Door een ruime overwinning op rode lantaarn drager Fortissimo lijkt de aansluiting bij de middenmoot in de eerste divisie een kwestie van tijd. Voor Fortissimo daar in tegen lijkt degradatie bijna onafwendbaar.

Bevo nam meteen het initiatief in de wedstrijd. Mede door 3 doelpunten van Pien Koopmans nam men meteen de leiding in de wedstrijd (2-4). Zowel verdedigend als aanvallend liet de ploeg van trainer Osvaldo Gomes zich van zijn beste kant zien. Via 4-8 en en 7-11 stond het na ruim 20 minuten spelen 9-13. Het was even schrikken toen op dat moment Inge van Velthoven met een enkelblessure naar de kant moest. De ploeg pakte dit echter goed op en ging uiteindelijk met een 13-16 tussenstand de rust in.

 

Ook in de 2de helft een zelfde spelbeeld. Onder aanvoering van de goed spelende Demi Smolenaars en de uitstekend keepende Anke Richters bouwde men de voorsprong geleidelijk aan steeds verder uit. Tot 15 minuten voor tijd bleef Fortissimo redelijk bij (20-23). Vervolgens scoorde Bevo binnen 6 minuten 7x (20-30) en was de wedstrijd gespeeld. Via 23-33 was het uiteindelijk Demi Smolenaars die in de allerlaatste seconde de eindstand bepaalde op 26-35.

 

De doelpunten voor Eurotech Bevo Hc werden gemaakt door Aicha Chida 9, Demi Smolenaars 8, Pien Koopmans 4, Inge van Velthoven 4, Linda v/d Broek 3, Annet Bukkems 2, Nikki Budai 2, Romy van Ratingen 2 en Carlijn Heesen 1.