Onnodig puntverlies dames Eurotech Bevo Hc 

De dames van Eurotech Bevo Hc hebben zich zelf een slechte dienst bewezen door een ruime voorsprong toch nog uit handen te geven. Na een ruststand van 11-18 moest men uiteindelijk toch nog de punten delen (27-27).

Het leek een gemakkelijke avond te worden in Nieuwegein. Zowel aanvallend als verdedigend werd er in de eerste helft goed gespeeld. De eerste tien minuten van de wedstrijd deden beide ploegen weinig voor elkaar onder (5-5). Hierna liep Bevo geleidelijk weg van hun tegenstander. Via 7-10 en en 9-14 was het Romy van Ratingen die met haar eerste doelpunt v/d wedstrijd de ruststand bepaalde op 11-18.

 

Meteen na rust scoorde Inge van Velthoven de 11-19 en leek er geen vuiltje aan de lucht. Na een kleine 10 minuten spelen scoorde Annete Bukkums ook haar eerste doelpunt (17-23). Toch werd het veldspel van Bevo slordiger. Er werden vele kansen gemist en ook de technische fouten stapelden zich op. Venus Nieuwegein kwam langzaam terug in de wedstrijd wat ook in de score tot uitdrukking kwam. Ze scoorde liefs 4x achter elkaar (21-23) en wat niemand meer voor mogelijk had gehouden gebeurde toch. Ze wisten uiteindelijk via 24-27 toch nog 3x te scoren waardoor het team van trainer Osvaldo Gomes toch nog met een punt genoegen moest nemen. Het voelde echter als een nederlaag.

 

De doelpunten voor Eurotech Bevo Hc werden gemaakt door Inge van Velthoven 8, Ingrid Janssen 6, Tessa Timmermans 5, Aicha Chida 2, Linda v/d Broek 2, Carlijn Heesen 1, Romy van Ratingen 1, Pien Koopmans 1 en Annette Bukkems 1