OCI Lions wankelt tegen Herpertz Bevo Hc 

Door: Mat Nellen 

PANNINGEN- Twee seconden voor het einde glipte de overwinning uit handen van Herpertz Bevo Hc. Toen wisten de gasten de eindstand van 29-29 op het scorebord te brengen en werd Herpertz Bevo Hc met een gelijkspel karig beloond na een wedstrijd waarin Herpertz Bevo Hc OCI Lions bijna de eerste nederlaag toebracht. De wedstrijd was een reclame voor de handbalsport.

©FotoReza

In een bijna uitverkochte de Heuf kwamen de handballiefhebbers volledig aan hun trekken. Beide ploegen speelden met passie. Er werd op het scherpst van de snede gestreden. Pittige, maar sportieve duels. Het arbitrale duo Egberts-van der Beek liet beide ploegen handballen. Soms moesten ze met gele kaarten strooien. De uitgedeelde tijdstraffen waren terecht evenals de toegekende strafworpen. Het was vanaf de eerste minuten genieten geblazen. Twee uitblinkende keepers, die onwaarschijnlijke reddingen verrichtten en strafworpen stopten. Markus Hammerschmidt in het Panningse doel en Luuk Hoijting bij OCI Lions behoorden tot de uitblinkers in hun ploegen. Aanvallend als defensief hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. OCI Lions heeft klasbakken als Ivo Steins, Ivar Stavast en het Portugese duo Nuno M. Rebelo en Joao Jacob Ramos in de gelederen, die niet alleen voorop gaan in de strijd, maar ook regelmatig scoren. Spelers, die altijd willen winnen. Herpertz Bevo Hc was gelijkwaardig aan OCI Lions. Onder nieuwe trainer Jo Smeets is de Panningse ploeg mentaal gegroeid. Een ploeg die wil winnen en beschikt over een sterk collectief. Dario Polman is zelf een van de uitblinkers, maar laat ook andere spelers beter handballen. Robin Jansen, Jeroen van den Beucken en aanvoerder Pim Augustinus barsten van het zelfvertrouwen. Van de nieuwe aanwinsten hebben ex-OCI Lionsspeler Niels Poot en Wouter Sas zich moeiteloos aangepast. Zelfs de jonge Sybren Stijweg pakt nuttige speelminuten mee. Nick van den Beucken, Niek Joordens en Quinten Colman complementeren het team, terwijl met Bram van Grunsven Herpertz Bevo Hc een tweede sterke keeper achter de hand heeft. Een team, dat mee kan doen om de bovenste plaatsen in de BENE-league.

 

Wisselend scoreverloop

Herpertz Bevo Hc- OCI Lions werd in een hoog tempo gespeeld. Tot 5-5 hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Vervolgens nam de thuisclub steeds een voorsprong van twee doelpunten, maar steeds vocht OCI Lions zich terug . Met een 17-16 in Pannings voordeel ging de rust in. Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Weer was Herpertz Bevo Hc de bovenliggende partij, maar de Zuid-Limburgers gaven niet op. Op een gegeven moment regende het tijdstraffen. Er kwam veel ruimte op het veld. Zeker toen slechts 3 Sittardse veldspelers op het veld stonden en Herpertz Bevo Hc met vier veldspelers een overtalsituatie had. Op dat moment had Herpertz Bevo Hc definitief afstand moeten nemen. Dat lukte niet, maar in de slotfase was de kloof toch 28-26 In de slotminuut scoorde Herpertz Bevo Hc 29-28. Met nog elf seconden te spelen nam coach Mark Schmetz van OCI Lions nog een time-out. Herpertz Bevo Hc kon echter niet verhinderen, dat de gasten in hun slotaanval twee seconden voor het eindsignaal de 29-29 gelijkmaker achter Markus Hammerschmidt wisten te gooien. Beide ploegen verdienen een compliment. Tophandbal in de Heuf. Over twee weken, zaterdag 4 november, komt puntloze hekkensluiter Wematrans Quintus op bezoek in Heuf.

Doelpuntenmakers Herpertz Bevo Hc: Jeroen van den Beucken 6, Wouter Sas 5, Pim Augustinus, Robin Janssen en Dario Polman ieder 4, Niels Poot 3, Niek Jordens 2 en Sybren Stijweg 1.