Nuttig, maar heet trainingsweekeinde voor Eurotech Bevo Hc 

Afgelopen weekeind werkte de selectie van Eurotech Bevo Hc onder tropische omstandigheden een trainingsweekeinde af in het Belgische Neerpelt.

 

Vrijdagavond werd er begonnen met een stevige training in de Neerpeltse sporthal. Op zaterdagmorgen werd er weer

getraind. In de middaguren speelde de selectie onderleiding van William Gommans een 2-tal wedstrijden tegen de Belgische toppers Sporting NeLo en Initia Hasselt.

 

De wedstrijd tegen Sporting NeLo, de ploeg die getraind wordt door oud-Eurotech Bevo Hc-trainer Robert Nijdam, kende een gelijk opgaande eerste helft. Na de thee kwam Eurotech Bevo Hc het beste uit de kleedkamer en nam een kleine voorsprong (16-14). Door ondertal aan Bevo-zijde slaagden de Belgen erin om terug te komen. Werderom ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd. Tot de 14e minuut bleef de stand in evenwicht, maar daarna nam Sporing NeLo een voorsprong van 2 doelpunten. Uiteindelijk stond er na 60 minuten een stand van 28-27 in het voordeel van de Belgen op het scorebord.

De doelpuntenmakers van Eurotech Bevo Hc: Niek Kuik en Nick de Kuyper 5, Pim Augustinus 4, Geert van de Goor, Bram Knippenbergh, Daan Versleeuwen, Marijn Sinkeldam, Jeroen van den Beuken 2, Jos Arnoldussen, Wouter Leenen en Gerg├╝ Lovas 1.

 

De tweede wedstrijd op de zaterdagmiddag werd in een bloedhete sporthal gespeeld tegen Initia Hasselt. Tot de 12e minuut kende de wedstrijd een gelijk opgaand verloop. Daarna nam de Hasseltse ploeg het heft in handen en liep uit naar een grote voorsprong met de rust (19-14). De Belgen wisten de tendens in de 2e helft door te zetten. Toen volgde er een zeer goede fase van de Panningse formatie. De Eurotech Bevo Hc-mannen wisten zich terug te knokken in de wedstrijd en ze kwamen terug tot op 2 doelpunten (24-22). De mannen van William Gommans verzuimenden echter om door te drukken. Uiteindelijk wordt de wedstrijd te gemakkelijk weggegeven. Eindstand 34-27.

Doelpunten: Nick de Kuyper 8, Pim Augustinus en Niek Kuik 5, Geert van de Goor 4, Bram Knippenbergh en Jeroen van den Beuken 2, Marijn Sinkeldam 1.

 

Op zondagochtend werd het trainingsweekeinde nog afgesloten met een training, waarna de thuisreis werd aanvaard.