Noorse topploeg en kampioen Letland naar LHD 

De voorbereidingen op de 29e editie van de Limburgs Handbal Dagen zijn inmiddels in volle gang en de organisatie is druk doende om een mooi en attractief deelnemersveld samen te stellen.

Beide Limburgse finalisten voor de landstitel OCI Lions en Targos Bevo zullen het tijdens de 29e editie van de Limburgs handbal Dagen in ieder geval moeten opnemen tegen het Noorse Halden Topphåndball en het Letse Tenax Dobele.

 

De revelatie van de het Noorse handbal komt uit Halden ten zuiden van Oslo vlak bij de grens met Zweden. Halden Topphåndball (HTH) is de naam van de fusievereniging in 2011 ontstaan uit een regionaal samenwerkingsverband van diverse clubs. Sinds 2014 speelt HTH de hoogste Noorse divisie en dit jaar heeft men de reguliere competitie afgesloten met een 5e plaats. In de daaropvolgende playsoffs heeft het team van trainer Jonas Wille eerst Fyllingen Bergen geëlimineerd maar moest in de halve finale zijn meerdere erkennen in Haslum HK.

 

Tenax Dobele uit de gelijknamige stad Dobele op 65km van de hoofdstad Riga is dit weekend voor 4e keer op rij landskampioen van Letland geworden. Dit jaar werd concurrent Celtnieks Riga in een ‘best of five’-serie met 3-0 verslagen.

 

Trainer Sandris Veršakovs is verheugd met de deelname aan de LHD. Naast deelname aan de Baltic Handball League waarin we in de halve finale door SKA Minsk werden uit geschakeld willen we graag meer en sterke internationale ervaring opdoen. Van onze handbalvrienden uit omringende landen heb ik schitterende verhalen gehoord over de LHD en ik ben blij dat we dit jaar de kans hebben om ons te tonen. Veel spelers van Tenax Dobele zullen we overigens ook terugzien tijdens de EK2018 kwalificatie-wedstrijden tussen Letland en Nederland.

 

De 29e editie van de LHD zal plaatsvinden in Sittard-Geleen op 27, 28 en 29 december 2016.