NK Amsterdam deelname voor Eurotech Bevo Heren B1 !! 

Zondag 1 april waren de beslissende play-off wedstrijden voor de Eurotech Bevo Heren B1. Deze werden allemaal in Sporthal Craneveld te Venlo gespeeld.

Nadat eerder op de dag Sittardia met 3 doelpunten verschil van V&L had gewonnen, rook Sittardia kansen om de titel te kunnen pakken. De wedstrijd tegen Eurotech Bevo kon dus gezien worden als een finale.

 

Voor de wedstrijd waren er weinig zenuwen te bespeuren bij de Eurotech Bevo-spelers. Frank van de Beuken gaf de instructies om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te gaan maken. Het begin van de partij was zeer rommelig en werden er aan beide zijden meerdere kansen gemist. De zenuwen speelden bij beide teams toch parten. Pas na 3,5 minuten opende Eurotech Bevo de score. Na 10 minuten namen de B Heren een 3-1 voorsprong, welke door enkele slordigheden weer vlug weggeven werd. Daarna liep Sittardia enkele doelpunten uit wat resulteerde tot een 8-12 rust stand.

 

Tijdens de rust werd aangegeven dat de vooraf gegeven instructies niet goed opgevolgd werden en dat er meer gelopen moest worden zonder de bal. Hiermee moest meer gebruik worden gemaakt van de vrije ruimtes in de offensieve verdediging van Sittardia.

 

Na rust startte Eurotech Bevo nog niet goed en probeerde hun kansen te snel af te ronden. Vrijstaande spelers werden niet gezien of werden te laat aangespeeld. Hierdoor kon Sittardia hun voorsprong verder uitbouwen tot 12-18, halverwege de 2e helft. Ondanks dat er enkele spelers niet lekker in de wedstrijd zaten, begonnen onze heren in de laatste 10 minuten aan een inhaalrace. Kansen werden nu wel benut en onze keeper stopte enkele mooie ballen. De laatste 2 minuten waren super spannend. Eurotech Bevo liep verder in maar uiteindelijk verloor het toch de wedstrijd met 19-20.

 

Doordat Eurotech Bevo eerder in Sittard had gewonnen met 24-23, hadden zij meer uitdoelpunten gescoord en was het verlies van vandaag toch voldoende om Limburgs Kampioen te worden. De wedstrijd tegen V&L was niet meer relevant en ging niet meer door,zij waren al huiswaarts gekeerd eerder in de morgen na afloop van hun wedstrijd tegen Sittardia.

 

Terug in Panningen vielen de Dames B1 en Heren B1 midden in het feestje van Heren 3 !!!!

Gezamelijk werden de overwinningen samen gevierd !!!! De Afterparty B1 Heren vond plaats bij Jens thuis en werd tevreden afgesloten om 21.00.

 

 

Jongens, van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat. Op naar Amsterdam voor het NK op 14 april samen met de Dames B1 !!

 

Doelpunten: Niels 6, Jens 5, Noud 3, Loek 2, Jeroen 2, Pim 1. Stops Ramiro 5x.