Nipt verlies voor Targos Bevo Hc 

Landskampioen Targos Bevo Hc heeft de vierde wedstrijd in de BENE-League verloren van titelkandidaat Hasselt: 26-27.  

Net als vorige week in de Europacupwedstrijd tegen Topolcany begon Bevo slordig aan de wedstrijd in De Heuf. Er werden volop kansen gemist. De Belgische landskampioen was wel bij de les en wist daardoor snel op een 3-7 voorsprong te komen.

 

Veerkracht

Net als tegen de Slowaken toonde de ploeg van coach Martin Vlijm veerkracht. De jonkies knokten zich terug in de wedstrijd, met als gevolg dat beide teams met minimaal verschil gingen rusten: 13–14.

 

De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien. Bevo maakte in de beginfase de nodige fouten, terwijl de ballen er aan de andere kant wel in gingen. Zo kon Hasselt uitlopen naar 15-19.

 

De time-outs van Martin Vlijm sorteerden effect. De thuisploeg maakte enkele keren een achterstand van drie, vier doelpunten weer bijna goed. In de slotseconden scoorde Robin Jansen 26-27.

 

Individuele klasse

Hasselt won de wedstrijd mede door individuele klasse. International Tom Robyns was niet te stoppen. Hij werd met tien doelpunten topscorer van de wedstrijd. Ook de ervaren Bram Dewit – teruggekeerd bij Hasselt na een handbalavontuur in Frankrijk – excelleerde. Hij maakte zes treffers, net zoveel als Sonni de Jonge, de uitblinker aan Bevo-zijde. Doelman Bart Ravensbergen speelde een zeer sterke tweede helft. Hij verrichte als vanouds de nodige reddingen.

 

Het is de eerste thuisnederlaag in de BENE-League dit seizoen. “Met de uitslag kan ik leven. Hasselt is gewoon een hele goede ploeg. Wellicht de beste van de BENE-League”, oordeelde Martin Vlijm na afloop. Een overwinning van zijn team was mogelijk geweest. “Maar dan moeten voorin minder fouten worden gemaakt”, benadrukte hij. “We moeten dit oppakken, anders winnen we dit soort wedstrijden nooit.”

 

Vechtlust

Vlijm prees zijn manschappen opnieuw voor de getoonde vechtlust. “We kwamen een paar keer sterk terug tot één doelpunt verschil. Op dat moment is het net of de spelers de loopwegen weer vergeten zijn en wanneer ze moeten schieten. Dan zijn we heel slordig en lopen we opnieuw tegen een achterstand aan.”

 

Max de Lange zei na afloop dat het vooral een kwestie van ervaring is. “We beginnen telkens een beetje zenuwachtig. Dat komt omdat we nog een zeer jonge ploeg zijn. Het is onze taak om de zwakke periodes eruit te halen en de rest van de wedstrijd sterk te blijven spelen. Dan kunnen we van iedereen winnen.”

 

Volendam

Zaterdag wacht Bevo alweer de volgende wedstrijd in de BENE-League. Uit naar Volendam. Vlijm: “Dat wordt wederom een zware wedstrijd. Volendam heeft zich een hele week kunnen voorbereiden en onze wedstrijd tegen Hasselt kunnen volgen via livestream. Wij hebben maar één dag om ons op te laden. Winnen is mogelijk, maar dan moeten we voorin wel beter zijn.” Max de Lange, strijdlustig: “Wij gaan in Volendam winnen.”

 

Doelpunten Bevo: Sonni de Jonge (zes), Jeroen van den Beucken (vier), Niek Jordens (drie), Robin Jansen (drie), Max de Lange (drie), Pim Augustinus (drie) Daan Versleeuwen (twee) en Karim Tamim (twee). Tijdstraffen: Bram Knippenbergh (twee minuten)