Nipt verlies Targos Bevo Hc in Aalsmeer  

Targos Bevo Hc heeft de spannende uitwedstrijd tegen FIQAS Aalsmeer nipt verloren: 27-26. 

Jeroen van den Beucken miste vlak voor tijd de kans op de gelijkmaker door een strafworp te missen. Bij de stand van 25-23 overkwam hem hetzelfde. Toch wist Bevo - dankzij dezelfde international – toen terug te komen tot 25-25. Ook maakte Jeroen de gelijkmaker nadat Aalsmeer 26-25 had gescoord. Vlak voor tijd scoorde de ploeg uit de bloemenstad alsnog de winnende treffer.

 

“Een gelijkspel was verdiend geweest. Aalsmeer was zeker niet de betere ploeg”, blikte coach Martin Vlijm terug tegenover Dagblad de Limburger.

“Het is onnodig dat we die voorsprong van 16-20 uit handen gaven. We kregen op dat moment een tijdstraf tegen waardoor Aalsmeer in overtal wist te scoren. Daarna maakten we twee domme fouten en pakten zij de voorsprong.”

 

Even sterk

De eerste helft waren beide ploegen even sterk, getuige de tussenstanden. Via 9-9 en 12-12 stond er na dertig minuten 13-13 op het scorebord.

In de tweede helft leek de ploeg van Martin Vlijm het verschil te gaan maken.

 

Aalsmeer maakte nog wel 15-14, maar daarna liep Bevo uit naar 16-20. De landskampioen kon de voorsprong in de laatste twintig minuten niet vasthouden. Aalsmeer kwam langszij door vier keer op rij te scoren.

 

Twee punten

Niettemin probeerde Bevo de winst mee naar Panningen te nemen. De ploeg maakte 21-22 en 22-23. Voor het keerpunt zorgde een strafworp waarmee Aalsmeer een voorsprong nam van 24-23. Bevo kwam nog wel terug tot 25-25, maar moest de twee punten uiteindelijk in Aalsmeer laten.

 

Derde plek

Door de nederlaag, de winst van directe concurrent OCI Lions (23-37 tegen Houten) en het gelijk spel van Volendam (28-28 tegen Hurry Up) zakte Bevo naar de derde plek in de kampioenspoule. Zaterdag speelt Bevo de uitwedstrijd tegen Volendam. Volgende week zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen Hurry Up. Twee dagen eerder moet de ploeg van Martin Vlijm aantreden in de bekerwedstrijd tegen Swift.