Nipt verlies dames Bevo tegen koploper 

Het damesteam van Targos Bevo Hc heeft door een tegengoal in de laatste seconden van de wedstrijd verloren van koploper Klink-Nijland Kwiek: 26-25.  

Door de verliespartij duikelt Bevo van de vijfde naar de zevende positie op de ranglijst, buiten de play-offplekken.

 

Tevreden

Ondanks de nipte nederlaag is trainer Osvaldo Gomes tevreden over het getoonde spel. “Op de eerste tien minuten na waren wij gewoon de betere ploeg”, zegt Gomes.

“Na die stroeve beginfase kregen we gaandeweg meer grip op Kwiek.”

Bij rust leidde de koploper met 13-11. Na een kwartier spelen in de tweede helft had Bevo echter de rollen omgedraaid en moest Kwiek twee doelpunten goedmaken: 16-18.

 

Laatste minuut

Met nog enkele minuten op de klok leidde Bevo met één goal verschil. “Toen misten we een kans en tien seconden later lag de bal er bij ons in”, vervolgt Gomes. “Toen ging het publiek erachter staan en werd het een hectische slotfase.”

In de laatste minuut stond het 25-25 en miste Kwiek. Bevo kreeg de bal in bezit, maar wist met nog zeven seconden op de klok niet tot scoren te komen, waarna Kwiek in de absolute slotfase wel de beslissing forceerde.

 

Geluk

Het geluk van de kampioen noemt Gomes het. “Het had allebei de kanten op kunnen vallen, helaas dit keer niet de onze. Ik vond wel dat we 45 minuten lang beter waren dan de koploper. Het was één van onze beste wedstrijden van het seizoen, misschien wel van de afgelopen jaren. Maar we hebben het zelf verkeerd gedaan door het in die laatste minuut weg te geven. Dat is wel een leermoment.”

 

Ranglijst

Door de nederlaag zakt Bevo naar de zevende plek op de ranglijst, één positie beneden een play-offplek. Gomes weet echter zeker dat zijn dames nog een plekje zullen stijgen in de competitie.

“Misschien wel twee. P.S.V. (vijfde) en D.S.V.D. (zesde) hebben een zwaarder programma dan wij. Ik ga ervan uit dat zij nog twee punten halen en wij minimaal vier.”

 

De doelpunten van Bevo werden gescoord door: Aicha Chida 12, Inge van Velthoven 8, Bettina Budai 2, Fenna Kessels, Linda van den Broek en Nikolet Budai 1.