Niek Jordens: ‘Stugge ploeg, met harde dekking’ 

Targos Bevo Hc speelt zondag om 15.00 uur thuis tegen Oosting E & O. Niek Jordens, de uitblinker tegen Quintus afgelopen maandag: “Het gaat weer om twee punten. Het zou eeuwig zonde zijn als we die laten liggen.”

Je speelde een hele goede wedstrijd tegen Quintus, zei trainer Martin Vlijm. En dik gewonnen: 21 - 33.

Niek Jordens: “We hadden iets recht te zetten. Tegen Lions was een collectieve wansprestatie. Niets klopte. Ik denk dat we tegen Quintus voor een goed vervolg hebben gezorgd. De dekking stond prima. We wonnen dan ook vrij gemakkelijk.”

 

Was was jouw rol daarin? We hebben het niet kunnen zien, want er was geen livestream.

“Ik heb er een aantal ballen ingeschoten. Nee, ik heb niet geteld hoeveel. Toevallig dat ik een aantal keer het eindstation was van een aanval. De overwinning was een een compliment voor de hele ploeg. Je zag het aan het zelfvertrouwen. Dat kwam weer terug.”

 

Het was een rare handbalweek met allemaal wedstrijden door de week en de volgende op zondagmiddag.

“Dat hoort er ook bij. De finale zal ook wel weer op een zondag zijn. Het is even wennen, maar het zou niks uit moeten maken, zeker niet tegen een ploeg als Hellas.”

 

Hoe kijk je terug op de bekerwedstrijd?

“Het is weliswaar tegen Hellas, maar het is wel een kwartfinale voor de beker. Dan moet je je zo voorbereiden alsof het een gewone wedstrijd is. Want je wil toch graag de halve finale halen en de beker winnen. Als je dan slap begint tegen Hellas, dan zul je zien dat je een moeilijke wedstrijd gaat krijgen. Ik denk dat we vanaf het begin hebben laten zien dat er niks te halen viel. Hun zelfvertrouwen ebde weg. Wij konden lekker doorwisselen en iedereen kon zijn doelpunt meepikken.”

 

Zondag wacht E & O in De Heuf. Wat kunnen we verwachten?

“Uit hebben we vrij gemakkelijk van ze gewonnen. E & O is altijd een stugge ploeg, met een harde dekking. Daar moeten we mee om zien te gaan. We hebben een dag minder om ons voor te bereiden, dat zal even wennen zijn. Het gaat wel weer om twee punten. Het zou eeuwig zonde zijn als we die zouden laten liggen.”

 

Met de blessures van Nick de Kuyper en Robin Jansen zijn jullie twee linker opbouwers kwijt.

“Max de Lange kan daar deels spelen, Bram Knippenbergh ook. We kunnen ook met Rik Elissen en Dario Polman spelen, zoals we tegen Quintus deden. Het moeten de ploeg aanpassen, maar dat mag geen probleem zijn.”