Niek Jordens: Seizoensstart een goed vervolg geven 

Vooruitblik met cirkelspeler Niek Jordens van Herpertz Bevo Hc.

De Heren van Herpertz Bevo Hc wonnen afgelopen week knap in Aalsmeer met 28-29. De ploeg van Jo Smeets krijgt zaterdagavond het puntloze Sasja op bezoek.

De ploeg uit Antwerpen verloor haar beide wedstrijden, uit van Hurry-up en thuis van OCI-Lions.

Vorig jaar wist Bevo twee keer niet te winnen van de ploeg die getraind wordt door Alex Jacobs. Van onderschatting zal dan ook geen sprake zijn.

 

Niek, even terugblikken nog op de belangrijke punten in Aalsmeer. Wat was de basis voor deze overwinning?

De vechtlust, de wil om te winnen en het collectief. Dat was ook te merken aan de ontlading aan het eind van de wedstrijd. Dit zijn 2 belangrijke punten.

 

Sasja verloor al twee keer dit seizoen maar is gebrand om de eerste punten te halen. Wat verwacht jij van KV Sasja?

Sasja heeft nagenoeg hetzelfde team als vorig jaar. Een jonge ploeg met een zeer ervarende midden opbouwer in de persoon van Kevin Jacobs. Jacobs is een slimme speler. Daarnaast bezit Sasja over sterke hoekspelers. We zullen onze technische fouten moeten beperken en uitgaan van eigen kracht, dan houden wij de 2 punten in Panningen.

 

Hoe verliep de wedstrijdvoorbereiding deze week?

Er wordt hard getraind, met erg veel plezier. Door de winst in Aalsmeer is de sfeer heel erg goed. De gehele groep is gretig naar meer. We kijken uit naar aankomende zaterdag.

 

Winst zaterdag is noodzakelijk om bij de bovenste plaatsen te blijven staan. Wat verwacht jij van het team?

In de BeneLeague kan iedereen van iedereen winnen. Wij hebben als doel de FINAL 4 proberen te halen, een wedstrijd verzaken zit er dus niet in. Jezelf opladen als individu en met een juiste instelling het veld in gaan dat verwacht ik van mijn medespelers. Je moet altijd een harde pot verwachten.

 

Topscoorder in Aalsmeer met 7 doelpunten, tegen Sasja hetzelfde?

Ik hoop het natuurlijk wel. Het maak eigenlijk helemaal niet uit wie de doelpunten maakt, als we maar winnen. Vorige week waren ook Robin Jansen en Pim Augustinus prima op schot. Dan moet de dekking uitstappen, zodat er meer ruimte voor mij komt.

 

Hoe bevalt het team met de nieuwe spelers?

De nieuwe jongens hebben zich moeiteloos aangepast. Ook dit jaar moeten wij het weer hebben van een hechte groep. Niels Poot kende ik persoonlijk al. De twee Belgen, Colman en Sas zijn topgozers en passen goed in ons team. Werklust en motivatie is een groot pluspunt.

 

Nog iets kwijt aan de supporters van Herpertz Bevo Hc?

Kom allemaal naar de Heuf !! Als speler is er niks mooiers dan een wedstrijd spelen voor veel publiek. De steun van de Tifosi motiveert ons altijd een stuk extra ! Qua entourage mag Bevo zich uniek noemen zowel in Nederland als in België.

 

Aanvang: 20.00

Herpertz Bevo Hc – KV Sasja:

Scheidsrechters: Verdonck en Martens