Niek Jordens klaar voor confrontatie KV Sasja 

‘Ik ben zaterdag fit’ 

Wanneer een handballer tijdens een wedstrijd tegen de grond gaat en blijft liggen, dan is er echt iets aan de hand. We zagen het afgelopen zaterdag gebeuren in de wedstrijd Targos Bevo Hc – Lions, de openingswedstrijd in De Heuf van de BENE-League.

Niek Jordens na beuk weer wedstrijdklaar

 

Na een eenzijdig partijtje vrij worstelen lag Niek Jordens minutenlang op de grond. De aanstichter van het kwaad, Lions-speler Marco Vernooy, kon inbinden na een rode kaart. Hij stond pas één minuut op het veld.

“Een terechte kaart”, blikt Niek terug. “Ik wilde wegdraaien en voelde toen een arm stevig om mijn nek vervolgens werd ik naar de grond getrokken. Ik voelde dat het niet goed zat en ben naar de bank gegaan. Om een beetje bij te komen.”

 

Hoe voel je je nu?

“Het gaat wel weer. Maandag heb ik niet getraind. Toen voelde ik me nog beroerd. Dinsdag en woensdag heb ik rustig aan gedaan. Zaterdag kan ik weer spelen.”

 

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen Lions (32-32)?

“Ik denk dat we nog vermoeid waren van de reis naar Wit-Rusland. We hebben niet het beste handbal gespeeld, maar wel veel werklust getoond. Ik denk dat we tevreden mogen zijn met het behaalde punt. Het was wederom een zeer spannende wedstrijd tegen Lions.”

 

De Bevo-fans verwachtten een overwinning toen jullie een voorsprong namen van twee doelpunten. De twee keer twee minuten straftijd veranderden alles.

“Met die twee doelpunten verschil hadden we de pot kunnen winnen, zeker. Maar het is nu eenmaal anders gelopen. Het gelijkspel was volkomen terecht. We speelden allebei niet supergoed en ik vond dat we gelijkwaardig aan elkaar waren.”

 

Wat is de les die je trekt voor komende zaterdag tegen Sasja?

“Sasja is een tegenstander die we natuurlijk niet zo goed kennen als Lions. Het is een van de kanshebbers. We hebben in ieder geval laten zien dat we over behoorlijk wat vechtlust beschikken. Dat willen we zaterdag opnieuw bewijzen.”

 

Sasja verloor afgelopen weekend in eigen huis met 22-26 van Tongeren.

“Dat vonden wij ook verrassend. Toch schat ik ze hoog in gezien hun vele versterkingen deze zomer.”

 

Durf je een voorspelling te wagen?

“Dat is lastig in deze competitie. Alle ploegen in de BENE-League zijn aan elkaar gewaagd. Het kan alle kanten uit, iedere wedstrijd weer.”

 

Wat is jullie doelstelling dit seizoen?

“Het is niet ons doel, maar wel onze ambitie om bij de top vier te eindigen in de BENE-League. En dat we de nationale titel hopen te prolongeren. We willen de schaal graag bij ons houden.”

 

Terugblikkend op het avontuur in Wit Rusland?

“Een super ervaring. Een aantal van onze spelers heeft nooit eerder een Europese wedstrijd gespeeld op clubniveau. En dan dit. Tegen tegenstanders die vorig jaar nog in de eerste Bundesliga speelden. En die supporters, zo enthousiast. Geweldig.”