Nick de Kuyper: ‘Strijdplan ligt klaar’  

Nick de Kuyper over topper tegen OCI Lions 

Targos Bevo Hc krijgt zaterdagavond OCI Lions op bezoek. De Heuf gaat kolken. Nick de Kuyper verwacht dan ook de volle winst. “We kennen Lions door en door.”

Heeft Lions nog geheimen voor jou?

Nick de Kuyper: “Ik ken die ploeg door en door. We weten hun speelstijl. We hebben ons strijdplan in ieder geval klaar.”

 

Hoe ziet dat eruit?

“Dan ga ik natuurlijk niet prijsgeven.”

 

In de uitwedstrijd tegen Lions vorige maand speelden jullie heel goed.

“Ja, wat we daar heel goed gedaan hebben, is ons hoofd er goed bijhouden. En dat we heel weinig ballen verspeelden in de aanval. Dat heeft ons wel geholpen. Het was een hele trage wedstrijd, maar we hebben er wel een punt door gepakt.”

 

De verdediging stond als een huis.

“Klopt, dat was ons sterkste punt. Naar mijn mening hadden we iets meer gebruik kunnen maken van de aanval. Dat hebben we die wedstrijd niet gedaan. Maar dat willen we zaterdag wel doen.”

 

Er had een overwinning in gezeten in de sporthal in Sittard.

“Op het eind pakken we uiteindelijk een punt. Maar het klopt wat je zegt. Een paar aanvallen voor het einde hadden we op voorsprong kunnen komen.”

 

Jullie speelden twee weken geleden in De Heuf een geweldige tweede helft tegen Hasselt. Wat gebeurt er dan binnen de ploeg?

“We hadden een aanvalspatroon gevonden waarbij we heel gemakkelijk tot scoren kwamen. Bart pakte wat extra ballen. En we speelden natuurlijk thuis, dat speelt ook mee. Als we zo’n moment hebben, dan kunnen we heel snel weglopen van onze tegenstander.”

 

Daar staat tegenover de verloren uitwedstrijd tegen Aalsmeer. Die geven jullie in vijf minuten tijd weg. Hoe kan dat?

“We schakelden niet een tandje bij. Ik denk dat het vooral daar aan gelegen heeft. Aalsmeer scoort aantal keer achter elkaar. Daarna pakken we de draad wel weer op en spelen de rest van de wedstrijd gelijk op. Als je terugkijkt, dan is het zonde van die eerste vijf minuten van de tweede helft. Dat ligt aan de instelling. Dat moet eruit en dat gaat er ook uit.”

 

Iedereen is het erover eens: verdedigend zijn jullie sterker geworden.

“Door de komst van met name Toon (Leenders) hebben we verdedigend meer opties gekregen. We hebben nu bijvoorbeeld vier man die we in het middenblok kunnen inzetten. We zijn erop vooruit gegaan.”

 

Wat verder opvalt: minder blessures dan vorig seizoen.

“We zitten wel nog vroeg in het seizoen, dus dat wil ik even afkloppen. Maar het klopt wel. De blessures totnutoe waren allemaal minimaal van aard. We hebben het ook anders aangepakt in de voorbereiding. We zijn structureel meer bezig geweest met zeg maar onze lichamen. Rollen, strekken, dat soort werk. En in alle eerlijkheid moet ik zeggen dat we minder zwaar hebben getraind. Vorig jaar hadden we meteen die kwalificatiewedstrijd voor de Champions League tegen een zware tegenstander. Dat eiste zijn tol.”

 

Tot slot: een prognose voor zaterdag.

“Ik denk dat wij met twee doelpunten verschil gaan winnen.”

 

26-24?

“Euh… Dat vind ik wel een goeie uitslag.”