Nick de Kuyper maakt zich op voor de dubbel tegen Oekraïne 

Vorig jaar oktober is de kwalificatie voor het EK Handbal Heren (12 tot en met 26 januari 2014, Denemarken) van start gegaan. Na een ruim verlies in Polen (33-22), plus de krappe - én knappe - thuisnederlaag tegen Zweden (31-33), staat Oranje nog op nul punten in kwalificatiegroep 5.

Dat is geen schande, want verlies tegen deze twee tophandbalnaties was min of meer ingecalculeerd.

 

Begin volgende maand wordt de kwalificatiereeks weer hervat met een dubbele confrontatie tegen Oekraïne. Op 2 april speelt de selectie, met daarin Eurotech Bevo Hc-speler Nick de Kuyper, van bondscoaches Mark Schmetz en Joop Fiege om 19.00 uur in Kiev, op zondag 7 april om 14.00 uur gevolgd door de thuiswedstrijd in het Topsportcentrum van Almere.

 

Hoewel EK-kwalificatie met de huidige uitgangspositie een lastige, zo niet onmogelijke opgave zal worden, staat er wel degelijk nog een ander groot belang op het spel. Wanneer Nederland minimaal derde in de poule wordt, is het team namelijk rechtstreeks geplaatst voor het volgende kwalificatietoernooi. De ploeg die als vierde en laatste eindigt, zal dan eerst een pre-kwalificatie moeten spelen.