Nick de Kuyper komt eraan 

Targos Bevo Hc wacht drie topwedstrijden 

Voor Targos Bevo Hc begint de competitie nu pas met wedstrijden tegen Aalsmeer, Volendam en Hurry Up. Nick de Kuyper, binnenkort terug van een slepende voetblessure, tekent voor vier punten.

Hoe beleef je de wedstrijden vanaf de zijkant?

Nick de Kuyper: “Dat is voor mij lastig, omdat ik gewend ben om alles te spelen. Aan de andere kant vind ik het leuk om te zien dat andere jongens op mijn positie het redelijk goed oppakken. En we zijn aan de winnende hand de laatste tien wedstrijden. Alleen tegen Lions hebben we verloren in de finale van de BENE-League. Maar nu komen de lastigere wedstrijden eraan. Daar wil ik natuurlijk graag bij zijn.”

 

Gaat dat ook lukken?

“Donderdag tegen Aalsmeer in ieder geval nog niet. Mijn doel is om volgende week donderdag tegen Swift wedstrijdritme op te doen. Gezien de training gisteren, die heel goed ging, hoop ik echter zaterdag al tegen Volendam minuten te kunnen maken.”

 

Hoe ver ben je op de weg terug?

“Springen en schijnbewegingen maken doe ik nog niet. Voor de rest gaat het goed. Dinsdag heb ik voor het eerst een partijtje meegedaan. Dat ging heerlijk.”

 

Had jij meer van Bevo verwacht de laatste drie competitiewedstrijden?

“Je verwacht meer, omdat je de uitslagen vergelijkt met andere wedstrijden. Houten verliest met dertig doelpunten verschil tegen andere teams. Dan denkt iedereen dat wij dat ook kunnen. We spelen wisselend in de dekking. Dan is het in principe niet raar dat we wat meer doelpunten tegen krijgen. Ik geef wel toe dat we de fouten van Houten wat meer hadden mogen afstraffen.”

 

Wat is het voor een blessure die jou zo lang aan de kant houdt?

“Eerst heb ik mijn enkelbanden afgescheurd. Daar was ik helemaal van hersteld. Daarna is de peesplaat onder mijn linker voet gescheurd. Eerst dacht ik dat het een kneuzing was. Dat bleek niet zo te zijn. Er kwam teveel druk op te staan en toen scheurde het. Deze blessure komt niet vaak voor. Toevallig heeft Max de Lange hetzelfde gehad. Hij is er even lang uit geweest dan ik.”

 

Wat is je opgevallen aan de andere teams? Wie springt er bovenuit?

“Lions speelt heel stabiel is me opgevallen. Verder ben ik benieuwd hoe Volendam het gaat doen met hun nieuwe aanwinst (Angel Perez de Inestroza). Dat is een hele goede middenopbouwer, die tevens de spelers om zich heen beter maakt. We zullen hem als team moeten aanpakken.”

 

Eerst wacht Aalsmeer.

“Ik verwacht dat Aalsmeer een hele sterke pot gaat spelen. Ze zullen erop gebrand zijn om te winnen.”

 

Na bekerwedstrijd tegen Swift spelen jullie thuis tegen Hurry Up. Ook een sterke tegenstander.

“Hurry Up kan het iedereen lastig maken, ook ons waarschijnlijk. Zeker thuis moeten we van ze winnen. Van die partij zullen de vonken af spatten.”

 

Teken jij voor vier punten uit de komende drie wedstrijden?

Ja. Daar zitten twee uitwedstrijden bij en nog die bekerwedstrijd tussendoor. Het zal lastig genoeg zijn om vier punten te halen.”

 

De BENE-League én de finaleronde om het landskampioenschap. Is dat niet een beetje veel?

“Dat maakt niet uit. We spelen nu meer wedstrijden dan we gewend zijn. Daar mag iedereen blij mee zijn, want we vonden in het verleden dat we juist te weinig wedstrijden speelden.”

 

Het publiek mist de spanning van de BENE-League.

“Dat is logisch, gezien de tegenstanders. Ik vind het persoonlijk jammer dat het seizoen geen kruisfinale krijgt. Ik snap het wel, dan speel je echt veel wedstrijden. Maar zo’n kruisfinale is wel super spannend en leuk voor het publiek. Als vierde kun je toch nog winnen, zoals wij vorig seizoen lieten zien. Nu spelen de nummers één en finalewedstrijden. Wie twee wedstrijden wint, is kampioen.”

 

Vooruitblikkend: Bevo eindigt bij de eerste twee?

“Ja dat moet lukken.”

 

Zeker met Nick de Kuyper erbij.

“Dan moeten we nog sterker zijn.”