Nick de Kuyper in ALL Star team 

De Oranje handballers kende zaterdag een voortreffelijk dag op de eerste speeldag van de NVB Jugend Cup in het Duitse Nordhorn. Oranje U19 en U17 en de Limburgse selectie jong die aan het toernooi u15 deelnemen wonnen zes van de zeven wedstrijden.

De handballers U19, met Nick de Kuyper en Jeroen van de Beucken in de ploeg, die zich voorbereiden op de European Open van begin juni in Zweden hebben de afgelopen maanden tijdens de trainingen en oefenwedstrijden de accenten vooral gelegd op de verdediging. Er is duidelijk progressie geboekt. Dat vertaalt zich in deze wedstrijden. De bondscoaches hebben veel spelers en keepers meegenomen. Ze kunnen dus goed doorwisselen en in verschillende samenstelling de wedstrijden spelen.

 

De finale tussen Oranje u19 en THW Kiel was spannend. Halverwege de eerste helft had Kiel een voorsprong van vier doelpunten 6-10. De mannen van trainer Gino Smis knokte zich echter terug in de wedstrijd. Men bleef geduldig handballen. Vanuit een goede dekking en keeperswerk van Maikel Takken (1e helft) en Bart Ravensbergen (2e helft) kwam men terug tot 14-14 tevens ruststand. Na tien minuten in de tweede helft was de stand 17-18 voor Kiel. Op dit moment namen de mannen van Gino Smits het heft in handen. Halverwege de tweede helft was de voorsprong opgelopen naar 26-21 voor de Oranje U19 waarna men de wedstrijd geconcentreerd uitspeelde en winnaar werd van het toernooi.

 

Kers op de taart was dat Eurotech Bevo Hc-speler Nick de Kuyper samen met Kevin Hooijman gekozen werden in het All star team U19.

 

De prijzen werd uitgereikt door oud- Eurotech Bevo Hc speler Toon Leenders.