Nick de Kuyper: Even terug op het oude nest 

Vooruitblik op Herpertz Bevo Hc - Tongeren 

Na het verlies in Volendam gaat Herpertz Bevo Hc weer op zoek naar 2 punten. Tegenstander in sporthal de Heuf is het Belgische Callant/Tongeren. Tongeren, dat vorige week tegen Lions bijna voor een stunt zorgde, is erop gebrand om de punten uit Panningen mee te nemen.

Nick de Kuyper

Herpertz Bevo Hc gaat er alles aan doen om dit te voorkomen. We blikken vooruit met oud Bevo speler Nick de Kuyper.

 

Een nieuw avontuur in Tongeren. Wat heeft de doorslag gegeven om voor Tongeren te kiezen?

Vorig jaar in december ben ik benaderd door Tongeren. Binnen Tongeren had ik al vrij goed contact met Jean-Paul Stijnen (dekkingsspecialist) en Rudi Schenk (keeper). Ik was toe aan een nieuwe uitdaging na een lange periode bij Bevo. Ik wilde iets anders op het gebied van handbal en persoonlijk was ik ook klaar voor een nieuw avontuur. Nadat de gesprekken positief waren verlopen en er een wederzijdse klik ontstond was de keuze snel gemaakt. Een goed gevoel geeft altijd een vertrouwd gevoel.

 

 

Hoe zijn de eerste maanden bevallen bij Tongeren?

Het bevalt me uitstekend in België. In de eerste maanden heb ik wel wat moeten wennen aan de andere manier van spelen. Nieuwe spelers, nieuwe trainer en een nieuwe omgeving. Je moet je weer opnieuw waarmaken bij een club die wel de nodige verwachtingen van je heeft. Maar dat lukt vrij aardig. Het wegvallen van Jeroen de Beule - vertrokken naar Franse competitie - is uiteraard voor het team wel een tegenvaller, maar voor mij betekent dit des te meer speeltijd en mogelijkheden om de ploeg te dragen. Ik ga hier alles voor geven!

 

Waarin kan je Herpertz Bevo met Tongeren vergelijken?

Qua clubgevoel en sfeer in de hal zijn Bevo en Tongeren bijna het tegenovergestelde, maar dat is verder ook niet erg. Wat ik wel merk is dat beide clubs erg hard werken achter de schermen met een relatief klein en fanatiek bestuur om er het maximale uit te halen. De selecties van beide teams zijn erg vergelijkbaar, zeer prettig om mee te trainen en spelen. Wat dat betreft is de overstap naar Tongeren eenvoudig geweest.

 

Na 10 jaar Bevo waarvan 9 jaar in het eerste, kom je zaterdag weer even terug tegen je oude team. Zin om weer terug te zijn in de Heuf?

Absoluut, ik heb er echt zin in!! Het is toch de hal waar je bijna de helft van je leven dagelijks bent geweest, relaties hebt opgebouwd en een fantastisch kampioenschap hebt mogen vieren. Ik kijk ernaar uit om iedereen weer te zien en er te spelen.

 

Duels tussen Bevo en Tongeren zijn vaak spannende wedstrijden. Wat verwacht jij van de wedstrijd?

Op dit moment staan we bijna gelijk in de rangschikking, Bevo 4de en Tongeren 5de. Ik verwacht zelf een gelijk opgaande wedstrijd met twee harde dekkingen. De beide keepers van zowel Bevo als Tongeren kunnen weleens een belangrijke rol gaan spelen in het scoreverloop.

 

Herpertz Bevo wilt zich graag weer mengen bij de bovenste ploegen. Hoe zit dat met Tongeren? Wat zijn de ambities daar?

Tongeren is historisch gezien een team dat vaak meespeelt om de prijzen. Beker en landtitels zijn er al gewonnen. Echter ontbreekt er nog een zege in de BeneLeague. De ambitie is dan ook om hier een rol in te spelen en bij de topploegen te horen. Met het vertrek van Jeroen de Beule heeft het bestuur al voorzichtig de doelstellingen naar beneden gezet. Maar dat doet mij verder niks. Ik ben daar niet heen gegaan om in de middenmoot leuk mee te spelen. Je moet altijd streven naar het hoogste!

 

Zaterdag is toch wel een speciale wedstrijd voor jou. Hoe bereid jij je hierop voor?

Door van tevoren nog even met een aantal spelers te appen om te laten weten dat ik er aan kom. Haha, Nee zonder dollen in principe niet anders dan andere wedstrijden. Ik heb onze vorige wedstrijd en die van jullie tegen Volendam teruggekeken. Dit geef misschien wel wat extra input op de tactische training. De spelers van Bevo zijn natuurlijk geen onbekende voor mij.

 

Herpertz Bevo wilt natuurlijk de punten in Panningen houden. Durf jij een kleine voorspelling te doen?

Ik verwacht een gelijk opgaande wedstrijd dat uiteindelijk eindigt in een 26-29 voor Tongeren. Sorry Bevo….

 

De supporters van Bevo zullen jou warm ontvangen in de Heuf. Wil je nog wat zeggen tegen het Bevo volk voor zaterdag?

Wie het waagt om me uit te fluiten krijgt een klap in z’n gezicht na de wedstrijd! Haha! En verder; Echt leuk om jullie weer eens te zien en met vele bekenden weer een praatje te kunnen maken. Na de wedstrijd doen we zeker een drankje met zijn allen!