Nick de Kuyper: beste linkeropbouwer tijdens EK heren Youth 

Na een sterk toernooi met een aantal fraaie resultaten, zijn de Heren Youth bij de Partille Cup/Open EK in Zweden als vierde geƫindigd. In de selectie waren 2 spelers van Eurotech Bevo Hc opgenomen, Jeroen van den Beucken en Nick de Kuyper.

De wedstrijd om de derde en vierde plaats vond in een mooie ambiance plaats, waarbij de Zwitsers het initiatief namen en via 1-4 uitliepen naar een 2-7 voorsprong. Vanaf dat moment kregen de Heren Youth meer grip op de wedstrijd. Door vier keer achtereen te scoren, kwam Oranje terug in de wedstrijd en werd er weer stevig geknokt om de punten. In deze fase hadden de Zwitsers vooral moeite met de offensieve dekking aan Nederlandse kant. Tot aan de rust bleef het spannend. Uiteindelijk ging Zwitserland met een 10-12 voorsprong de kleedkamer in.

 

Na vijf minuten in de tweede helft was de stand 13-14. Bij Oranje sloop er vervolgens meer balverlies in het spel en werd er te snel afgerond op het doel. De schoten gingen mis en de Zwitsers profiteerden via snelle breaks. Zo konden ze uitlopen naar een ruime voorsprong. Zwitserland was de sterkere ploeg en zijn in hun ontwikkeling toch wat verder dan onze selectie. Eindresultaat: 20-31.

 

De Heren Youth hebben al met al een zeer goed toernooi gespeeld. Alle spelers en begeleiding hebben een medaille gekregen. Vierde op een Open Europees kampioenschap is een geweldig resultaat.

 

Nick de Kuyper is gekozen tot beste linker opbouwer van het toernooi in het All Stars team.