Dames 1 presenteert: Anke Richters 

Anke Richters

Aankomende zaterdag staat de tweede uitwedstrijd op het programma voor Dames 1 en zal er dus weer een speelster worden gepresenteerd. Deze week is dit: Anke Richters. Anke is één van de twee keepsters van Dames 1 en daarnaast ook de aanvoerder van de ploeg. Inmiddels is dit haar derde seizoen bij Bevo. Haar vorige clubs zijn: MHV,

Loreal en Voorwaarts Twello. Anke is afkomstig uit Mill en sinds vijf jaar woont ze in Nijmegen vanwege haar studie ‘Biomedische Wetenschappen’.

 

1) Op welke leeftijd ben je begonnen met handbal en wat kun je je nog herinneren van die periode? 

6 jaar, ik kan me nog herinneren dat we vooral spelletjes deden met vangen, gooien en rennen maar nog niet echt handbal. 

 

2) Hoe ben je met de sport handbal in aanraking gekomen? Waarom Bevo?

Toen ik jong was, moest ik een sport kiezen en eigenlijk toevallig is het handbal geworden. Ik vond het superleuk dus ben er nooit meer af gegaan. Ik heb ook nog een tijdje erbij getennist, maar dit werd op een gegeven moment te veel en een teamsport vond ik toch leuker. Drie jaar geleden benaderde Bevo mij om daar eens te komen kijken. Het leek me een leuke en ambitieuze club met een sterke dameskant en ik wilde graag op eerste-dvisie niveau spelen dus toen heb ik de overstap gemaakt. Ik heb het altijd prima naar mijn zin gehad in dames 1 en ook nu hebben we weer een heel leuk team.

 

3) Wat vind je leuk aan het handballen?

De snelheid van het spel. Er gebeurt in iedere minuut heel veel en je moet 60 minuten lang willen winnen want een verschil van een aantal punten kan zo weggepoetst zijn. 

 

4) En hoe is het zo gekomen dat je keepster bent geworden? 

In de jeugd wisselden we altijd door met keepen. Het gerucht gaat dat ik op een gegeven moment liever in het doel wilde blijven, omdat ik geen zin had om telkens op en neer te rennen. Zelf herinner ik me het niet precies meer, ik weet alleen dat ik al sinds de jeugd in het doel sta.   

 

5) Wat vind je minder leuk aan het handballen?

De reistijd die ik eraan kwijt ben. Ik woon en studeer in Nijmegen en ik loop al een aantal maanden stage in Eindhoven. Al met al maak ik dus heel wat kilometers per week en daar gaat veel tijd in zitten.

  

6) Wat is het leukste dat je meemaakte in het handbal?

Het WK in Zuid-Korea was echt geweldig. Met het Nederlands team onder 21 mochten we daarheen nadat we ons hadden geplaatst bij de kwalificaties in eigen land. Heel leuk om in zo’n ver land te mogen spelen tegen topteams van over de hele wereld in grote hallen.

 

7) Wat was het minst leuke moment in het handbal?

Toen ik met Loreal degradeerde uit de eredivisie.

 

8) Wie is je sportidool?

Ik vind het leuk om naar verschillende goede handbalkeepers te kijken, maar ik heb niet echt een idool. 

 

9)  Heb je andere idolen/ voorbeelden in je leven?

Nee. 

 

10) Wat is het beste boek dat je ooit hebt gelezen en waarom?

De schaduw van de wind van Carlos Ruiz Zafon. Zijn manier van schrijven vind ik prachtig en dit boek heeft een heel spannend en verrassend plot. 

 

11) Wat is de beste film die je ooit hebt gezien en waarom?

Ik vergeet altijd welke films ik heb gezien, maar Hatchi was wel mooi ;)

 

12) Wat is je favoriete maaltijd en door wie bereid?

Mijn oma kan heerlijke rode kool met stoofvlees maken.

 

13) Wat verwacht je van dit seizoen met dames 1?

Ik verwacht een seizoen waarin veel gaat gebeuren, waarin niet alles perfect zal gaan maar waarin we wel uit zullen groeien tot een van de teams in de top van de eerste divisie.

 

14) Deze week wordt aangetreden tegen Westlandia. Wat verwacht je van het duel van zaterdag?

Westlandia is denk ik een redelijke middenmoter in de competitie. Ze zijn begonnen met 3 punten uit 3 duels. Hopelijk kunnen wij ons enigszins matige seizoensstart achter ons laten en punten pakken tegen deze ploeg.