Naar de subtop, zonder hars 

De dames van Bevo hebben de weg omhoog gevonden en hebben na de eerste dubbelslag en de eerste uitzege een plaatsje in de middenmoot veroverd (plaats 8). De verschillen in de competitie zijn echter klein.

Tussen de nr. 4 en de nr. 10 van de competitie van 14 teams zit na vrijwel een halve competitie slechts een verschil van 4 punten. Met uitzondering van DSS (op dit moment onbedreigd koploper) zijn veel teams wisselvallig, zoals ook bij de dames van Bevo lange tijd wisselvalligheid parten speelde. Het lijkt er de laatste weken op dat de dames iets meer vastigheid beginnen te vertonen. Mooi slotstuk op deze ontwikkeling was de klinkende zege op Nieuw Heeten vorige week (30-19).

 

De komende periode moet blijken of het betere spel ook voldoende mentale weerbaarheid en volharding heeft gekweekt. Hoewel de dames in de eerste divisie spelen, dienen de volgende 3 wedstrijden zonder hars uit te worden gespeeld. Wat de dames daarvan vinden, is niet publicatiewaardig en in het recente verleden waren de resultaten in de harsloze wedstrijden ook niet publicatiewaardig. Doordat met de 2 degradanten van vorig jaar (DSVD en Foreholte) twee "hars"-ploegen zijn verdwenen en er met de 2 promovendi twee "harsloze" teams bij zijn gekomen is het aantal harsloze wedstrijden nu op 5 (!) gekomen.

 

Als je dus wat wilt in deze klasse zul je dus ook zonder hars je punten moeten pakken. De dames zijn voornemens de komende periode af te gaan rekenen met dit deels technische, maar vooral mentale probleem (in de dekking heb je immers geen hars nodig) en treffen naast harsloze ploegen de komende twee weken twee directe concurrenten die op plek 7 en 5 staan, klasseringen waar dames 1 naar toe wil groeien.

 

Allereerst gaan zij dus richting Borne om, de grote verrassing van vorig jaar onder aanvoering van Herman Keppels en de uitblinkende Priscilla ter Elst, Borhave tegemoet te treden. Zij lieten vorig seizoen zien qua spel een aanwinst te zijn voor de eerste divisie en verrasten met een tweede plaats in de competitie, nipt achter DOS. Dit seizoen begonnen zij, met een gemuteerde selectie en onder leiding van de nieuwe trainer, Louis Degen, wederom voortreffelijk en deden lang mee bij de eerste drie plaatsen. De laatste weken presteerden zij echter iets minder waardoor ze zijn gezakt naar plaats 7. Vorig jaar werden in de competitie 2 mooie potten gespeeld tegen Borhave. Uit werd nipt verloren na een duel dat 60 minuten spannend was geweest. Thuis werd duidelijk gewonnen na een pittige eerste 40 minuten. De beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en ontlopen elkaar op de ranglijst ook niet veel, zoals eerder genoemd.

 

De dames vertrekken om 10.30 vanaf de Heuf in Panningen. Supporters zijn welkom en kunnen zich opgeven voor de busreis bij teambegeleider Henk Timmermans (grashoek-maris@hetnet.nl of 06-81701044).

 

Zondag 01/12/13 14.00; Borhave-Bevo @ Borne