Na spannende wedstrijd winst van Heren A tegen Dongen 

Op Zondag 2 Februari betraden de mannen van Coach Robin Gielen de sporthal in Dongen, De Salamander , voor de returnwedstrijd van de Landelijke competitie Heren A.

Vanaf het fluitsignaal waren onze mannen even verrast door de snelle tegenaanvallen en moesten even alle zeilen bijzetten om de Dongense mannen te corrigeren.

Maar liefst 5 minuten scoorden beide teams niet maar

bestudeerde mekaar waar de openingen lagen om te scoren. De Bevomannen gaven de Dongense mannen enigszins de ruimte zodat zij een scorevoorsprong namen van maar liefst 4 doelpunten.

Eurotech Bevo keeper Bram stelde alles in het werk om zijn doel te kunnen “schoon” houden maar was afhankelijk van zijn verdediging.

Joost verzilverde een 7mrt en dat zette de Bevomachine in werking. “7mrt maatje” Niels volgde zijn voorbeeld en beide heren gaven een signaal af naar Rob en Clim die in het 1e bedrijf voor de doelpunten zorgden.

Met nog 4 minuten op de klok ,scoorde Joost de gelijkmaker en B-speler Guus pakte zijn kans en bouwde de voorsprong uit met 2 doelpunten.

Het abitrale duo besloot in de laatste seconden nog een 7mrt toe te kennen aan de Eurotech Bevomannen en Niels bepaalde de ruststand op 9-13,voordeel Bevo.

Beide coaches togen met hun spelers richting kleedkamer om de 2e helft zeker te stellen voor een overwinning.

 

De inmiddels 70tal supporters beseften dat zij een bijzondere 2e helft wellicht konden verwachten zodat iedereen zich er eens extra voor ging zitten vanaf het fluitsignaal van het 2e bedrijf.

Rob opende de score, direct gevolgd door Dongen en daarna stokte het niet alleen bij de Bevomannen maar ook bij de Dongense mannen.

Toch namen de Dongense mannen het voortouw en maakten na 15 minuten speeltijd de gelijkmaker in het 2e bedrijf.

Voor de Eurotech Bevo keeper was dit een halt, Bram zorgde voor mooie acties en wist zijn doel zorgvuldig schoon te houden.

Dit was de laatste prikkeling die Dongen kon geven, de mannen van Robin Gielen beseften dat ze de wedstrijd nu moesten overnemen.

De 16-16 werd nog gescoord door Dongen ,daarna nam Niels het over met een zorgvuldige 7 mrt en Joost beantwoorde hiermee meteen op.

Dongen scoorde nog de 17-18 waarop de Eurotech Bevomannen, Niels en Rob in stelling brachten om vrij uit te scoren, stand hierna 17-21.

Brutaal ,maar zelfverzekerd, zorgde Guus niet alleen voor de 17-20, maar zette de eindstand ,met nog maar 40 sec op 17-22, voordeel Bevo.

Ruststand; 9-13

Eindstand; 17-22

 

Abitraal gezien konden beide coaches terugkijken op een zeer fluxerende wedstrijd. Maar liefst 11x7mrt werden gegeven voor beide teams.

Meerdere malen stonden de aanwezige supporters op de banken om de genomen beslissingen van de arbiters te commenteren.

Beide heren hebben er vooral voor gezorgd dat beide teams, sportief en met sportieve inzet deze middag hebben kunnen afsluiten op sportief gebied.

Scores; Joost 8x(4x 7mrt),Niels 4x(3x7mrt), Rob (4x), Guus (3x), Clim (2x), Jens (1x).

Superstops; Bram (6x)

 

Aankomende Zondag 9 Februari ontvangen de Eurotech Bevo Heren A , de Hercules mannen uit Den Haag in de Handbal Arena De Heuf te Panningen om 14.30.

Gezien de nederlaag die de Bevomannen leden, op 1 December (17-13) in den Haag, zullen de mannen van Robin Gielen dit nu graag willen rechtzetten.

 

WIJ ZIEN JOUW GRAAG OP ZONDAG 9 FEB OM 14.30 IN DE HEUF! Be There!