Na spannende avond wordt Bevo 4e Final4 finalist van de BENE-League 

Finaleweekend BENE-League begint met wedstrijd tegen Tongeren 

Het was een bijzonder spannende afsluitende handbalavond op de velden van de BENE-League. Er stond voor zeven van de acht ploegen nog iets op het spel. Tot de laatste snik werd er om gestreden. Twee wedstrijden LIONS- Hasselt (25-25) en Sasja – Volendam (28-28) eindigde in en gelijkspel en Bevo - Bocholt kreeg drie seconden voor het einde in Bevo een winnaar met 29-28.

Dit alles toont aan dat iedereen er nog voor wilde gaan ook al was de kans dan men het ultieme doel kon realiseren minimaal. Daarmee heeft de BENE-League zich na een seizoen als volwaardige competitie volledig bewezen.

 

Tongeren en Lions streden nog om de eerste plaats maar omdat Aalsmeer geen belangen meer had liet men het lopen en kreeg Tongeren min of meer een ruime zege (30-19) en de eerste plaats in de eindrangschikking in de schoot geworpen.

 

Lions en Hasselt werd een zinderende wedstrijd. Lions streed ook voor de Eerste plaats in de eindrangschikking. Hasselt wilde graag de BENE-League final4 organiseren maar daarvoor moest men BEVO voorblijven. Een gelijkspel zou daarvoor voldoende kunnen zijn aangezien het doelsaldo van Hasselt vele male beter was, maar men wilde toch ook wel graag winnend de BENE-League afsluiten. Het werd een bloedstollende wedstrijd waarin eerst twintig minuten Lions tot 10-9 de leiding had. Daarna nam Hasselt 39 minuten en 58 seconden het initiatief over en pakte de voorsprong maar kwam toch uit op een 25-25 gelijkspel. Lions wist in de laatste anderhalve minuut een 23-25 achterstand nog weg te werken en scoorde twee seconden voor het einde de gelijkmaker. Daarmee was duidelijk dat Hasselt de organisatie van de Finale4 op zich mag nemen en Lions door het punt verlies als tweede eindigde. Iets waar Monique Tijsterman na afloop wel het meeste van baalde

 

In Panningen ging het om de vierde Final4 ticket tussen Bevo en Bocholt. Bevo had twee punten voorspong op Bocholt maar met de kleinst mogelijke nederlaag was Bevo zijn vierde plek kwijt aan Bocholt. Bocholt kon in die situatie zijn plek nog verliezen aan de winnaar bij Sasja tegen Volendam. Bocholt trok in de eerste helft dan ook fel van start en had gedurende de eerste 25 minuten de overhand en de leiding in de wedstrijd tot 12-13. Daarna nam Bevo het heft in handen en via een 16-14 ruststand werd het 18-14. Daarna werd het ook in Panningen bijzonder spannend. Bocholt kwam weer terug naar 22-21, maar Bevo liep weer uit naar 24-21. Toch lukte het de Belgen om tien minuten voor tijd weer op gelijke hoogte te komen (25-25). Hetgeen een bijzonder spannende slotfase opleverde. Om en om scorend werd het 28-28 met nog 1.50 minuten op de klok. De spanning was om te snijden en de druk hoog. Het ging er hectisch aan toe, diegene die zou scoren ging naar de final4. Het werd Bevo dat drie seconden voor het einde een zeven meter kreeg. Die werd door international Jeroen van den Beucken feilloos verguld. Sporthal de Heuf ontplofte Bevo had zich daarmee geplaatst voor de final4. In flits werd ook getwittred dat men de Final4 mocht organiseren, maar daar moest men al snel op terugkomen.

 

In Antwerpen streden Sasja en Volendam ook nog om een mogelijke deelname aan de fianl4. Zijn waren daarbij echter afhankelijk van de uitslag in Panningen. Bocholt moest dan winnen van Bevo, dan zou namelijk de winnaar van Sasja tegen Volendam weer over Bevo en Bocholt heen springen naar de vierde plaats op basis van een beter doelsaldo. Met dat scenario in gedacht streden beide ploegen ook voor de volle winst in een spannende wedstrijd. Eerst nam Sasja een minimale voorsprong maar in het tweede deel van de eerste helft nam Volendam de kleine voorsprong en ging met een 10-11 voorsprong de kleedkamer in. In de tweede helft was het weer Sasja dat het heft in handen nam maar ook de Antwerpenaren konden deze niet vasthouden. Vanaf 22-22 ging het om en om scoren naar de eindstreep waar uiteindelijk geen winnaar uit de bus kwam. Beide ploegen sloten de BENE-League af met een 28-28 gelijkspel. Daarmee waren, ongeacht het resultaat in Panningen, beide niet gebaad.

 

Eindstand BENE-League

1. United HC Tongeren

2. OCI-LIONS

3. Hubo Initia Hasselt

4. Tagos Bevo Hc

5. KV Sasja United

6. Kras Volendam

7. QubiQ Achilles Bocholt

8. FIQAS Aalsmeer

 

 

Final4 Zaterdag 7 en zondag 8 februari in Sporthal de Alverberg in Hasselt.

 

Halve finales

Zaterdag 7 februari

United Tongeren – Targos Bevo Hc

Hubo Initia Hasselt – OCI-LIONS

 

Zondag 8 februari

Kleine finale

Finale.

 

 

bron - handbalstartpunt.nl