Na het mirakel van Hasselt blijft Vlijm waakzaam  

BENE-league in beslissende fase 

Door Hans Schets - De handballers van Targos Bevo Hc hebben zaterdagavond een geweldige boost gekregen na de overwinning op Hubo Initita Hasselt. Na een ruststand van 12-15 verslaat de Nederlandse kampioen de Belgische kampioen in eigen huis met 23-25. Daarmee hebben de Noord Limburgers de poort naar de Final 4, die hermetisch gesloten leek, geopend. Volgende week is het zaak de deur

naar een mogelijk eerste prijs helemaal te open.

 

“Zo heb je niks en zo ziet het leven er geheel anders uit”, vertelt Martin Vlijm de day-after. “Met dank aan Volendam want als zij niet verloren hadden dan stonden wij nu niet daar waar wij nu staan”. Na acht speelronden en een oorwassing door Sasja, waar met 28-15 werd verloren stond de ploeg uit Panningen op de laatste plaats. De ploeg zat in dan ook in een behoorlijke dip, “maar ondanks alle tegenslagen door de vele blessures heeft de ploeg zich in de laatste maanden wel goed ontwikkeld” vertelt Vlijm en voegt er aan toe,”dit is waar de BENE-League voor gemaakt is”

 

Ook dit weekend kon Bevo niet voltallig aan de start verschijnen en moest men het doen zonder de geblesseerden Nick de Kuyper en Jeroen van den Beucken.

Vlijm: “Hun vervangers Dennis Vlijm en Robin Jansen hebben het geweldig gedaan. Maar ook Niek Jordens aan de cirkel en Sonni de Jonge hebben als beren bevochten. Dario Polman die weer helemaal terug is na zijn blessure. Zo kan ik wel door blijven gaan. Iedereen heeft gisterenavond zijn steentje bij kunnen dragen. We begonnen de wedstrijd heel goed en dat geef vertrouwen en we groeide gedurende de wedstrijd alleen maar verder, op een kleine terugslag in de tweede helft na, maar ze hielden het hoofd koel en dat is in het verleden wel eens anders geweest”.

 

Vlijm: “Het is een geweldige teamprestatie die zij geleverd hebben. Van de laatste vijf wedstrijden hebben we allen van Lions verloren verder hebben we Volendam, Aalsmeer Tongeren en Hasselt verslagen. Die overwinningen geven steeds meer vertrouwen en dat nemen we straks ook weer mee naar de nationale competitie”.

 

“We hebben nu weer iets om naar uit te kijken en om naar toe te leven” geeft de coach van Bevo aan. “Volgende week zaterdag moeten we dit succes tegen Bocholt bestendigen en als dat lukt dan spelen we de week daarop de Finale 4. Als Hasselt verliest van Lions en wij winnen mogen dan mogen wij het ook nog organiseren. Dat zou helemaal fantastisch zijn voor onze supporters”.

 

Maar ondanks de euforie blijft Vlijm, slim als hij is, waakzaam. “We zijn er nog niet want die oorwassing tegen Sasja kan ons ook nog de kop kosten. Door die nederlaag hebben wij nu zo’n slecht doelsaldo (-16) en Sasja zo’n goed gemiddelde zij staan op nul. We moeten volgende week winnen van Bocholt want als wij verliezen en Sasja wint thuis van Volendam dan hebben we nog niks en staan we alsnog met lege handen”.

 

 

bron - handbalstartpunt