“9 minuten drama” nekt Heren A1  

Op zaterdag 27 april jl. vertrokken de heren A1 van Eurotech Bevo Hc naar het Nederlands Kampioenschap te Amsterdam. De spelers en maar liefst 42 supporters stapten samen om klokslag 6.30 in de bus voor de reis naar Sporthallen Zuid in Amsterdam.

 

De reis verliep voorspoedig en ruim op tijd kwam het geel/blauw legioen aan bij de sporthallen. Uitgeloot voor de 1e wedstrijd waren onze heren tegen AHV Swift Arnhem.

 

Het team van Freek Gielen, had zich bijzonder goed voorbereid en starten deze wedstrijd vol in offensief. Met een hoog tempo werden onze mannen helaas overklast, er werden nog pogingen gedaan Swift te remmen maar er was geen houden aan. In de eerste 9 min lieten de Arnhemmers geen enkele score toe van de Eurotech Bevo mannen.

 

Het tweede bedrijf van deze wedstrijd werd er vanaf het begin geprobeerd de schade te beperken of in te lopen. Na 4 minuten gespeeld te hebben nam Swift de wedstrijd over en bepaalde de eindstand op 8-17, in het voordeel van AHV Swift.

Daarna stond de wedstrijd Quintus-Eurotech Bevo HC op het programma.

Aangeslagen, verbijsterd nog van de vorige wedstrijd starten onze mannen deze 2e wedstrijd van het toernooi. Quintus profiteerde hiervan rijkelijk en de Eurotech Bevo mannen lieten weer toe dat zij 9 minuten niet tot scoren kwamen. Met nog 4 minuten op de klok in de 1e helft scoorde Nick de 1e treffer. In de 2e helft werden er nog pogingen gedaan om aan te haken maar het leed was al geschied. Quintus- Eurotech Bevo HC eindigde in het voordeel van Quintus, 11-8.

Verbazing, niet alleen bij de coaches Robin Gielen en Lambert van Berlo maar ook bij de inmiddels 60 aanwezige supporters over de Eurotech Bevo A1 Heren. Beide coaches zochten intussen naarstig naar taktische/technische middelen om het team een positieve impuls te kunnen geven tijdens dit toernooi. Ook in de 3e wedstrijd liet de Bevo machine verstek gaan in de 1e 9 minuten. Volendam verhinderde de score en vlak voor de 10 minuut vond Rob het wel welletjes. Voor het eind van de 2e helft had Eurotech Bevo de stand omgedraaid naar 4-5, voordeel Bevo in de laatste seconden.

 

Na de thee nam Eurotech Bevo het voortouw en liet Volendam niet meer te dichtbij komen in de score. Eindstand bepaalde Bart met 11-8, voordeel Eurotech Bevo.

Tevreden was het coaches duo niet helemaal na deze wedstrijd, overtuiging en wilskracht waren er wel, maar met mate. In de kruisfinale werd PK Unitas geloot, hierin namen onze mannen meteen gretig de leiding. De 1e 7 minuten bepaalde Eurotech Bevo heer en meester te zijn op het veld, wat resulteerde in een stand van 3-8 voordeel Bevo.

 

Ook in het 2e bedrijf waren onze heren overduidelijk aanwezig en lieten Unitas weinig kansen toe. De kink kwam in de kabel na 2 minuten spelen, Niels scoorde de 7-13 en daarna viel het stil aan de Bevo kant. Unitas profiteerde hier rijkelijk van en begon aan een onmogelijke inhaalrace om de score om te buigen in hun voordeel. Gedurende 8 minuten speelde Unitas zich gelijk aan Eurotech Bevo,wat volledig de weg kwijt was geraakt. PK Unitas bepaalde uiteindelijk de eindstand in hun voordeel, 15-14.

De strijd om de 7e of 8e plaats zou gaan tussen Eurotech Bevo en Donar.

De speeches van beide coaches scheen een positieve uitwerking te hebben gehad op onze heren. Vanaf het fluitsignaal namen de Eurotech Bevo mannen de leiding over en werd er naar hartenlust gescoord. Eef bepaalde de tussenstand op 9-1 en na de thee namen Niels en Rob het stokje over. Maar liefst 6x bezorgde Mark, Niels een break-out die hij zorgvuldig afronde. Niels bepaalde ook de eindstand, 28-6 voordeel Eurotech Bevo HC.

Scores Eurotech Bevo Heren A1:

Rob(17x), Eef(11x), Niels(9x), Rene, Bart, Nick, Jens(5x), Noud(4x), Patrick(3x), Sander, Joost(2x)

Stops Mark (3x 7mrt) 15 stops

Stops Rick 9x stops.

 

Niet geheel tevreden over het resultaat vertrokken de zeer teleurgestelde Eurotech Bevo Heren A1 en de meegereisde supporters terug naar Panningen. Natuurlijk ontvingen alle meegereisde supporters een rijkelijk applaus van de Heren A1 voor hun aanwezigheid deze dag in Amsterdam. Daarna zouden ze samen de dag middels een etentje afsluiten gezamenlijk met de meegereisde familie leden en supporters. Ondanks het zeer geringe resultaat werd de dag toch nog zeer gezellig afgesloten in De Heuf.

 

Voor het mogelijk maken van deelname op dit NK toernooi willen de Heren A1 Eurotech Bevo de volgende bedrijven zeer hartelijk bedanken;

  • Bestuur Eurotech Bevo HC
  • Bruurs Buro Business BV
  • Harald & Ilse Van Beek C1000 te Panningen
  • Ghielen Touringcarbedrijf
  • BeddenReus Venlo
  • Catering De Heuf Panningen

 

Tevens willen wij de volgende personen ook zeer hartelijk bedanken voor hun inzet tijdens het NK Toernooi:

Lambert van Berlo, Jeroen vd Beucken, Marco Broers, Gido Beurskens, Marco Cornelissen, Peter Bruijnen en Wiel Reijnen.

 

Eurotech Bevo Heren A1 is er trots op om met jullie samen te werken !!!!

 

Met Sportieve Groeten,

Heren A1 Eurotech Bevo HC.

 

Bekijk hier de foto's van het Nederlands Kampioenschap (met dank aan Peter Buijnen)