15 vragen aan Puck Verlinden 

Naam: Puck Verlinden

Leeftijd: 14 jaar

Woonplaats: Panningen

School: Het Bouwens

Hoe ziet jouw ideale vrije dag eruit?

Als ik wakker word, krijg ik een ontbijtje op bed en daarna sta ik op. Dan ga ik lekker naar de handbaltraining en ’s middags naar de stad met mijn vriendinnen. ’s Avonds ga ik weer trainen en dan een gezellig feestje bezoeken.

 

Hoe zie jij jouw toekomst?

Ik wil eigenlijk een internationaal bekende handbalster worden met twee kindjes en een mooi groot huis. Van kleins af aan zeg ik al dat ik profhandbalster wil worden dus dat is eigenlijk het enige dat ik wil.

 

Heb je ooit iets gewonnen?

Ja, op Facebook heb ik wel eens een kaartje gewonnen voor een festival. Vroeger heb ik wel eens een kleurwedstrijd gewonnen, maar dat was niet helemaal mijn ding. Het kleuren ging me de eerste minuten wel goed af, maar daarna had ik er al snel genoeg van en geen zin meer in. Verder heb ik natuurlijk handbalwedstrijden gewonnen, maar dat zijn er te veel om op te noemen.

 

Wat is het belangrijkste voorwerp dat je hebt?

Dat is mijn telefoon. Ik kan niet lang zonder mijn telefoon en ik vind het fijn om contact te hebben met mensen die verder weg wonen. Als ik niks te doen heb, dan vind ik het leuk om Facebook op te starten.

 

Waar kijk je het meest naar uit?

Volgende week heb ik een groot internationaal handbaltoernooi in Biberach. Ik ga er vanuit dat dit net zo’n groot feestje wordt als vorig jaar.

 

Waar kun je jou mee opvrolijken als je een minder leuke dag hebt?

Mij kun je altijd opvrolijken met sushi. Thuis en met mijn vriendinnen eet ik best wel vaak sushi en dat vinden we allemaal heel lekker. Je zou me er zelfs wel voor wakker mogen maken.

 

In welke bestaande film had je zelf willen spelen?

Ik denk ik de film Step Up, dat is een dansfilm. Ik vind dansen erg leuk om te doen. Ook zit er soms actie in de film en dat vind ik ook erg leuk. In de tweede klas heb ik zelf ook wel eens geprobeerd om een film te maken, maar dat was niet zo’n succes.

 

Hoe zou je beste vriend of vriendin jou omschrijven?

Vooral heel druk, ik kan echt niet lang stilzitten en ik kan eigenlijk geen seconde mijn mond dichthouden. Ik denk dat ze me ook zouden beschrijven als een zorgzaam, gezellig en behulpzaam iemand.

 

Als je naar het buitenland zou moeten verhuizen, welk land zou dat zijn?

Als ik voor het handballen zou moeten kiezen, dan zou ik voor Denemarken kiezen. Dit is een heel groot handballand en ik zou het heel tof vinden om mijn dromen daar waar te kunnen maken. Als ik niet naar het handballen zou kijken, zou ik naar Italië verhuizen. Daar ga ik altijd op vakantie met mijn ouders.

 

Wat is het belangrijkste advies dat je ooit hebt gekregen?

Geniet van nu en denk niet te veel aan de toekomst. Dat is echt iets voor mij, want ik wil altijd heel erg vooruitkijken en inplannen wat ik moet gaan doen. Misschien gebeurt er wel iets waardoor je je dromen niet kunt waarmaken en daarom moet je genieten van wat je nu doet.

 

Als je een dag van je leven alles mocht doen en geld speelt geen rol, wat zou je dan doen?

Dan zou ik met mijn vriendinnen een grote auto gaan kopen en een groot huis aan de zee met palmbomen. Dan gaan we waarschijnlijk alle winkels leegkopen en ’s avonds tot in de laatste uurtjes naar een feestje.

 

Wat is de mooiste plek op aarde?

Ik vind Thailand echt een mooi land met de heldere zee en witte stranden en ik houd ook heel erg van snorkelen. Er zijn wel meer mooie plaatsen. Een handbalveld is eigenlijk voor mij ook een mooie plaats, omdat ik daar mijn emoties kwijt kan en me daar helemaal thuis voel.

 

Wie zou je meenemen naar een onbekend eiland?

Ten eerste mijn ouders en mijn zusje, die heb je echt nodig. Zonder hen zou ik niet ver komen. Als tweede mijn vriendinnen en mijn vriend Syb, want een beetje gezelligheid en steun kun je altijd wel gebruiken.

 

Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?

Mijn jeugd, soms denk ik wel eens ‘was ik nog maar jong’. Toen was alles nog heel makkelijk en werd er nog weinig van me verwacht. Nu ben ik ook nog niet de oudste, maar toen kon ik elke dag afspreken en lekker buiten spelen met vriendinnen.

 

Met wie zou jij een week willen ruilen van leven?

Met Estavana Polman, dat is een bekende handbalster. Ik heb echt respect voor haar hoe zij leeft en dat ze zo sterk in het handballen is. Voor mij is dat echt een droom om dat waar te kunnen maken. Ik zou het heel gaaf vinden om mee te kunnen maken en te beleven hoe het is om een profhandbalster te zijn. Het lijkt me een heel zwaar leven, maar je krijgt er denk ik wel echt iets heel gaafs voor terug.

 

Bron: Hallo Peel en Maas