Mooie overwinning dames Eurotech Bevo Hc 

De dames van Eurotech Bevo Hc hebben zaterdagavond met ruime cijfers gewonnen van Klink Nijland/Kwiek uit Raalte. Na een ruststand van 15-10 werd het uiteindelijk 28-21 en bleven de 2 punten in Panningen.

Beide ploegen konden in de beginfase van de wedstrijd maar moeilijk tot scoren komen. Het was dan ook pas na 5 minuten dat Kwiek de openingstreffer scoorde. Beide ploegen hielden elkaar in het eerste gedeelte van de wedstrijd goed in evenwicht. Onder aanvoering van de uitstekend spelende Carlijn Heesen kwam Bevo na 20 minuten spelen voor het eerst op voorsprong (7-6). De ploeg van trainer Osvaldo Gomes hield deze voorsprong vast tot aan de rust en bouwde deze zelfs in de laatste 5 minuten uit. Van 11-9 liep men uit naar 14-9, waarna de rust werd bereikt met een 15-10 tussenstand.

 

Bevo begon goed aan de 2de helft. Vanuit een ijzersterke dekking werd Kwiek op een grote achterstand gezet. Na ruim 10 minuten spelen was het verschil inmiddels opgelopen tot 10 doelpunten (23-13) en was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Via tussenstanden van 25-15 en 26-17 werd het uiteindelijk 28-21 en kon er in Heemskerk feest gevierd gaan worden. Door de overwinning van DSS op de reserves van Quintus en het puntenverlies van Kwiek werd DSS kampioen van de eerste divisie.

 

De doelpunten voor Eurotech Bevo Hc werden gemaakt door Inge van Velthoven 8, Carlijn Heesen 5, Pien Koopmans 4, Linda v.d Broek 4, Aicha Chida 3, Romy van Ratingen 2, Demi Smolenaars 1 en Maud Versleeuwen 1.