Moeizame zege Herpertz Bevo Hc 

(door Mat Nellen) 

PANNINGEN- Herpertz Bevo HC heeft zich hersteld na de nederlaag tegen Fiqas Aalsmeer. De klus tegen KV Sasja Hc werd geklaard. De Belgen leidden bij de rust nog met 12-10, maar na de pauze herstelde Herpertz Bevo Hc zich. Uiteindelijk wonnen de mannen van trainer Jo Smeets met 25-23.

Cijfermatig begon Herpertz Bevo Hc goed aan de wedstrijd, maar speltechnisch was het wisselvallig. Tot 8-6 bleef de Panningse ploeg aan de leiding, maar doordat aanvallend te veel kansen werden gemist, gaf Herpertz Bevo Hc de Belgen de kans om terug te komen. KV Sasja boog de achterstand om naar een 11-8 voorsprong. De rust ging in met 12-10 in Belgisch voordeel. Na de pauze had Herpertz Bevo Hc defensief meer zekerheid ingebouwd en aanvallend begon het ook beter te draaien, waarbij Quinten Colman een belangrijke rol speelde. Herpertz Bevo Hc ging beter spelen en wist een achterstand van drie doelpunten weg te werken. Op een gegeven moment had Herpertz Bevo Hc het lek boven en kwam de ploeg op voorsprong. De overwinning kwam moeizaam tot stand. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 25-23 gewonnen. Een zege die tot stand kwam door hard te werken. Een zogenaamde “lelijke” maar broodnodige overwinning. Snel vergeten. Herpertz Bevo Hc blijft in de race voor de Final4 en kan zich nu gaan concentreren op de Limburgse Handbaldagen, waar de ploeg tegen gerenommeerde buitenlands clubs mag aantreden. De competitie wordt op zaterdag 20 januari 2018 hervat met een thuiswedstrijd tegen Kras Volendam.

 

Doelpuntenmakers: Jeroen van den Beucken en Robin Jansen ieder 7, Quinten Colman 6, Pim Augustinus 3, Niels Poot en Niek Jordens ieder 1.