Moeizame zege dames Targos Bevo Hc  

De dames van Targos Bevo Hc hebben zaterdagavond gewonnen van laagvlieger Westlandia, ook al kwam de zege moeizaam tot stand. Uiteindelijk kon het verschil pas in de laatste minuten gemaakt worden.

Na de uitstekende overwinning van vorige week tegen Quintus 2 was zaterdagavond Westlandia uit Naaldwijk de tegenstander. Een ploeg die zich momenteel in de onderste regionen van de eerste divisie bevind. Iedereen was benieuwd of de ploeg van trainer Osvaldo Gomens de goede lijn van afgelopen week kon doorzetten.

Zonder de geblesseerde Inge Van Velthoven begon Targos Bevo Hc aan de wedstrijd en nam meteen de leiding(3-1) Er werd in de beginfase met name aanvallend slordig omgegaan met de kansen waardoor de tegenstander het initiatief in de wedstrijd overnam. Via 3-3 nam Westlandia de leiding(3-5 en 5-7). Na ruim een kwartier spelen kwam Bevo door de goed spelende Lisan van Hulten weer op gelijke hoogte (7-7). Vervolgens hielden beide ploegen elkaar tot de rust in evenwicht. Het was Linda v/d Broek die net voor rust de ruststand bepaalde op 12-11.

 

Ook in de 2de helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. De wedstrijd werd wel steeds rommeliger en verschillende tijdstraffen volgden. Bevo bleef wel steeds aan de goede kant van de score. Via 13-13 en 15-13 werd het 18-16 na ruim een kwartier spelen. Bij de stand van 18-17 kwam Bevo in dubbel onder tal. Toch wist de tegenstander hier niet van te profiteren en was het Linda v/d Broek die zelfs de 19-17 liet aantekenen. Toch kwam Westlandia ruim 5 minuten voor tijd weer langs zij (20-20). En leek de wedstrijd alsnog te kantelen. Bij 21-21 had de tegenstander echter hun kruit verschoten. Bevo profiteerde hier optimaal van door in de laatste minuten nog 4x te scoren. Uiteindelijk was het Lieke Rademakers die vanaf de cirkel het laatste doelpunt scoorde en zo de eindstand bepaalde op 25-21.

 

De doelpunten voor Targos Bevo Hc werden gemaakt door Linda v/d Broek 6, Lisan van Hulten 4, Bettina Budai 4, Nikolet Budai 3, Demi Smolenaars 2, Aicha Chida 2, Fenna Kessels 1, Sarah Lovas 1, Desi Tielemans 1 en Lieke Rademakers 1.