Moeizame start Eurotech Bevo Heren A Landelijke Competitie in Aalsmeer 

De 1e Landelijke Competitiewedstrijd van de Eurotech Bevo Heren A ging afgelopen zondagmiddag van start tegen Fiqas Aalsmeer in Sporthal De Bloemhof in Aalsmeer.

Ruim op tijd aangekomen in Aalsmeer zochten de mannen van Coach Robin Gielen vrij snel de kleedkamer op voor de wedstrijdbriefing.

Debuut bij de Eurotech Bevo Heren A maakten B1 keeper Jeroen Steeghs, B1 speler Loek Michiels en B1 speler Guus vd Heuvel. Op verzoek van Coach Robin Gielen waren zij opgeroepen.

Na deze briefing konden de heren beginnen aan een zorgvuldige warming up en de spieren werden los gemaakt na een reis van 2 uur naar Aalsmeer.

Inmiddels stroomde De Bloemhofhal 2 langzaam aan vol en een kleine 30 supporters gingen zich er voor zitten.

 

Direct na het fluitsignaal nam Fiqas Aalsmeer de leiding in de wedstrijd. Onze mannen werden hierdoor ietwat verbluft en probeerden te redden wat te redden was op dat moment. Vanaf de zijkant zag coach Robin Gielen de bui al hangen. Met diverse aanwijzigingen probeerde hij onze mannen in de juiste richting te brengen. Op dat moment hadden we Fiqas Aalsmeer al een voorsprong gegeven van maar liefst 5 doelpunten. Bart en Niels prikten even met de scores maar daarna verstomde het scoreverloop bij onze mannen. Fiqas Aalsmeer profiteerde volledig van de overbluffing en kon naar hartenlust scoren tot vlak voor rust. Onze mannen beseften volledig afgeschoten te worden als er nu terplekke geen actie hiertegen werd ondernomen. Met een achterstand van 9 doelpunten vond Bart dat het echt nu welletjes was geweest,direct na zijn doelpunt werd de inhaalrace ingezet om voor rust de pijn te verkleinen. Dit lukte maar met mate door het snelle spel van Fiqas maar ook door hun fysieke verdediging. Met nog een achterstand van 8 doelpunten gingen beide teams de rust in. De ruststand was 16-8.

 

Ietwat verbaasd over de eerste editie had coach Robin Gielen in zijn toespraak in de rust het volste vertrouwen in zijn ploeg. Hij praate de “kopjes”even vrij en zelfverzekerd gingen onze mannen beginnen aan de 2e editie van de wedstrijd. Vanaf het 2e fluitsignaal namen onze mannen het roer over en begonnen aan een bijna onmogelijke inhaalrace. Fiqas Aalsmeer dacht de wedstrijd helemaal in de “pocket” te hebben, maar stuitte steeds meer om weerstand van de Eurotech Bevo mannen.

In de 2e helft onstond er een ander Bevo wat het ene na het andere succes vierde.

Fysiek gingen onze mannen de strijd aan met Fiqas Aalsmeer wat resulteerde aan beide zijden met tijdstraffen die nu gunstig vielen voor onze Bevo mannen. Gedurende de hele 2e helft werd de inhaalrace gecontinueerd door de Bevomannen wat even stokte bij een stand van 22-18. Daarna nam toch Fiqas de wedstrijd over en onze Bevomannen konden de schade iets beperkt terugbrengen.

 

Eindstand tegen Fiqas Aalsmeer; 27-21.

Scores Eurotech Bevo; Rene(5x), Niels(4x), Joost(3x), Bart, Jens(2x), Jeroen, Guus, Rob, Clim en Loek(1x). Stops Bram(5x)