Mills handbalduo wil met Bevo weer verrassen met landskampioenschap  

MILL | Voor de tweede keer in hun nog prille sportcarrière staan de handballers Nick de Kuyper (24) en Niek Jordens (22) uit Mill in de finale om het landskampioenschap met hun Limburgse club Bevo. In 2014 wonnen ze verrassend, dat willen ze nu herhalen. "Finale spelen en prijzen winnen: daar doen we het voor."

Rode blos op de wangen, plakkerige haren op het voorhoofd en harsplekken op hun shirtjes. Flink bezweet komen Nick de Kuyper en Niek Jordens van het veld gelopen. Ze hebben net een pittige training achter de rug. Nog een paar weken keihard knallen om hopelijk eind mei beloond te worden met de landstitel. "Dat zou echt het allermooiste zijn", kijkt Jordens vooruit.

De Millse handballers in Limburgse dienst flikten het kunstje al eens een keer. In 2014 verraste Bevo iedereen door over drie wedstrijden de beste van Nederland te zijn en Lions te verslaan. De Kuyper droomt even weg: "Iedereen die bij dat feest toen aanwezig was, zal zich die gigantische ontlading herinneren. Het was voor Bevo de eerste landstitel in de historie. Niemand, maar ook werkelijk niemand had dat verwacht."

 

'Allemaal waard'

Dit jaar zal het anders zijn. Nu zijn Bevo en Lions al het hele jaar de sterkste ploegen en was de finale halen de doelstelling. Het is het ultieme doel waarvoor het tweetal al jaren alles opzij zet. Jordens, die nog thuis woont bij zijn ouders in Mill, haast zich dagelijks na zijn werk als wiskundeleraar op Metameer college in Boxmeer naar Panningen om te trainen. De Kuyper komt vanuit Gemert, waar hij woont met zijn vriendin (saillant detail: ze is het zusje van de Lions-keeper, red.). En heeft een beetje studievertraging opgelopen aan zijn studie biomedische wetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. "Het is het allemaal waard hoor", wuift het tweetal het gebrek aan vrije tijd weg. "Finales spelen en prijzen winnen daar doen we het voor", zegt Jordens. De Kuyper, die een heel jaar aan de kant stond met een slepende blessure aan zijn hakbot en achillespees, werd eind 2015 geopereerd en lang revalideerde, beaamt de woorden van zijn maat. "Toen ik niet mocht meetrainen, miste ik echt een vast ritme. Ik heb me vaak 's avonds flink verveeld." De oudste van het tweetal is allang blij dat hij weer mag sporten, al komen de finaleduels net te vroeg. "De operatie is een bewuste keuze geweest. Het was al tweeënhalf jaar ontstoken en straks kan ik eindelijk pijnvrij handballen."

 

Vriendschap

De levens van de twee Millenaren lopen opvallend parallel en inmiddels is er ook een vriendschap ontstaan. ,,Ik ben eigenlijk Nick steeds achtervolgd in zijn leven", zegt Jordens met een grote lach. Het tweetal voetbalde al bij Juliana Mill in de C2 een wedstrijd samen, maar ze kozen allebei voor het handbal. "In de B-jeugd hebben we bij MHV'81 samengespeeld en toen ik vijftien was ben ik naar Bevo vertrokken", vertelt De Kuyper. Jordens vult aan: "Nick speelde al bij Bevo en ik ging vaker kijken. Dan droom je ervan om ook daar te spelen en een paar jaar later ben ik hem gevolgd."

 

Hoogtepunt

Met als hoogtepunt dat de twee Millse jongens opnieuw de Nederlandse titel kunnen pakken. Het is nog een kleine twee weken tot de eerste finalewedstrijd op 22 mei. Het doel is helder. Ze gaan voor de eerste plek, maar of ze ook daadwerkelijk kampioen worden, durven ze geen van beide uit te spreken. Het blijft lang stil. Jordens: "Ik denk het wel…" De Kuyper is minder overtuigend en zegt tot slot: ,,Ik ga het niet te zeggen. Dat deden we toen ook niet, dus wie weet…"

 

Bron: Klik Nieuws