‘Met acht goals verschil winnen’ 

Targos Bevo Hc gaat op bezoek bij RED-RAG Tachos 

“We hebben verzuimd om aan ons doelsaldo te werken”, zegt Niek Jordens aan de vooravond van de uitwedstrijd van Targos Bevo Hc tegen RED-RAG Tachos. “We moeten zaterdag winnen, dat zijn we aan onze stand verplicht.”

 

Bel ik gelegen?

Niek Jordens: “Het kan wel. Ik zit net aan tafel.”

 

Wat ligt er op je bord?

“Kipfilet, boontjes en broccoli. Nee, geen pudding na. Daar kan ik niet goed tegen. Vraag maar.”

 

Wanneer hoorden jullie dat Toon Leenders terugkeert naar Bevo?

“De avond voordat het in de krant stond. Maandagavond was dat. Toon betekent een versterking voor volgend seizoen. Iemand waar ik veel van kan leren. Ik zie ernaar uit om samen met hem op het trainingsveld te staan.”

 

Toon is een cirkelspeler, en daarmee ook een concurrent voor jou?

“Natuurlijk, maar zo moet je dat niet altijd zien. We moeten het als team doen. Samen dus.”

 

Is Toon een voorbeeld voor jou?

“Mijn doel is om ooit naar het buitenland te gaan, net als Toon. Hij heeft zelfs in de Bundesliga gespeeld. In die zin is hij een voorbeeld. Het hoogst haalbare proberen te halen, is het doel van iedere sporter, denk ik”

 

Terugblikkend op de wedstrijd tegen Lions. Prima eerste helft. De eerste vijf minuten van de tweede helft verliezen jullie de wedstrijd.

“In de dekking kwamen we sommige afspraken niet na. We stapten een paar keer op de verkeerde momenten uit. Lions is zo’n geslepen ploeg; die straft dat meteen af. In die fase hadden we ook een paar keer pech, met een paar ballen tegen de paal. Dat kun je je tegen een topploeg als Lions niet permitteren. Daardoor raakten we een beetje van slag.”

 

Je was duidelijk in je commentaar na de wedstrijd. Zo van, ‘dat gebeurt ons in de finale niet’.

“Finales zijn altijd andere wedstrijden. Nick is net terug van een blessure. Hij heeft het oude ritme nog niet te pakken, dat zag je. Dat zal over een aantal weken anders zijn. In de finale zullen we zeker sterker voor de dag komen.”

 

Lions speelde gemakkelijker. Hoe verklaar je dat?

“Lions beschikt over een grotere groep dan wij en kan daardoor blessures beter opvangen. Wat betreft jeugdspelers kan Lions putten uit drie verenigingen. Dat hebben ze goed voor elkaar.”

 

Je hebt het over de finale.

“Dat is ons doel. Dat zijn we aan onze stand ook verplicht, vind ik. We zijn de landskampioen en hebben de finale van de BENE-League gespeeld.”

 

Tachos uit moeten jullie winnen.

“Daar is geen discussie over mogelijk. Met alle respect voor Tachos, maar die ploeg is een stuk minder dan wij. Van de andere kant zet Tachos wel grote stappen de laatste tijd.”

 

Met welke spelers moeten jullie extra rekening houden?

“De ploeg heeft meer goede spelers. Rob Jansen en Arjan Stuiver bijvoorbeeld. Maar we moeten ons niet alleen op die twee spelers focussen. Neem de wedstrijd tegen Lions. Een paar keer stapten we te snel uit om Vernooy van schieten af te houden. Daardoor kwam wel hun cirkelloper vrij.”

 

Je weet dat je beter bent als ploeg. Hoe voorkom je dan dat je Tachos niet onderschat?

“De voorbereiding is net als bij alle andere wedstijden. Vergeet niet, het is wel een belangrijke wedstrijd. Als we winnen zetten we weer een stap richting finale. Van onderschatting zal dus geen sprake zijn. Daar komt bij dat we het laatste wedstrijden hebben nagelaten om aan ons doelsaldo te werken. Concentratie is daarbij heel belangrijk.”

 

Een prognose?

“Met minimaal acht goals verschil winnen.”

 

Coach Martin Vlijm repte zondag over nieuwe blessuregevallen.

“Jeroen is door zijn enkel gegaan en heeft deze week nog niet getraind. Eelco is er zaterdag sowieso niet bij. Dennis Vlijm wacht de uitslag van zijn MRI-scan af en Daan is pas weer gestart met individuele trainingen.”

 

Smakelijk eten.

“Dank je wel.