Merijn Haenen put moed uit de verloren bekerwedstrijd 

Targos Bevo Hc speelt zaterdag in De Heuf de competitiewedstrijd tegen KRAS Volendam. Merijn Haenen put moed uit de verloren bekerwedstrijd tegen FIQAS Aalsmeer.

Targos Bevo Hc heeft de halve finale om de beker thuis onverwacht verloren van FIQAS Aalsmeer met 22 - 27. Met rust leidde Bevo met 13 -12.

 

Na de pauze leek het erop dat de ploeg van coach Martin Vlijm de puntjes op de i ging zetten. In mum van tijd stond het 15 - 12, dankzij twee treffers van Dario Polman. Het was echter het moment dat de wedstrijd kantelde. Plotseling lukte er bijna niets meer. Aalsmeer scoorde en Bevo deed dat niet, ondanks alle goede wil. Aalsmeer greep de kans om het seizoen toch nog glans te geven. Alleen theoretisch heeft de ploeg uit de Bloemenstad nog een kans om de finale te halen van de competitie. In de finale stuit Aalsmeer op OCI Lions, dat na verlenging won uit bij Volendam: 34 -35.

 

Wat ging er mis donderdagavond?

Merijn Haenen: “We gingen met een voorsprong de rust in. De dekking stond op zich goed. Alleen voorin beloonden we onszelf te weinig. Dan zie je dat we Robin Jansen als linker opbouwer toch missen. In de tweede helft beginnen we goed. We lopen zelfs uit. Daarna zakt het in elkaar. In de dekking loopt het niet meer en in de aanval scoren we niet. Dan sta je plotseling zes doelpunten achter. Als je niet scoort, dan win je ook de wedstrijd niet.”

 

Hoe kan zoiets gebeuren?

“Ik weet het niet. De laatste drie wedstrijden speelden we tegen Tachos, E&O en Quintus. Toen hadden we ook mindere periodes, maar tegen mindere tegenstanders valt dat niet zo op. Dan missen we iemand als Robin, die makkelijk kan schieten niet. Nu stuitten we op een pittige tegenstander. Aalsmeer beukte erin, wij zakten weg. Dat moet niet meer gebeuren, anders gaan we het nog moeilijk krijgen.”

 

Wat zei de trainer na afloop?

“Zonde, slecht, en omschakelen naar morgen.”

 

Volendam komt op bezoek. De ploeg verloor de andere halve finale om de beker op het nippertje van Lions.

“We moeten winnen. Vol gas geven. Niet zoals gisteren, dat we in elkaar zakken als het tegenzit. Volendam speelt heel wisselvallig dit seizoen. Ze verloren van Tachos. Uit speelden we daar gelijk. We moeten er vol overtuiging tegenaan.”

 

Hoe verwerk je de tegenslag van donderdagavond?

“Ik heb er wel een kater van. Maar het is tevens een motivatie om de volgende wedstrijd te winnen. We moeten verder.”

 

Ik zag jullie afgelopen zondag Heren 2 aanmoedigen. Dat was mooi om te zien.

“Dat verdienen ze ook. Ze draaien een goed seizoen, en enkele spelers doen ook bij ons mee. Dat moet je belonen. Ze hebben het heel goed gedaan.”

 

Het zegt iets over de teamspirit.

“Bevo is een mooie club. We hebben een hele leuke groep, ook los van het handbal. We spelen goed, op een paar wedstrijden na. Ik denk dat we een kans maken op finale, en dan nog wat meer. Daar geloof ik heilig in. We zijn er nog niet. Er wachten nog een paar pittige tegenstanders. Daar moeten we ons eerst mee bezig houden.”