Mark van de Beucken: Zondag spelen we om een plaats in de hoofdronde 

Doelman Mark van den Beucken komend seizoen spelend bij TBV Lemgo in Duitsland. “We starten vandaag heel goed. De 6:0 verdediging stond zeer stabiel. We hadden ons heel goed voorbereid op hun opbouwspelers. Zelf scoorden we regelmatig eenvoudige doelpunten waardoor we ondanks de lichte terugval aan het einde van de eerste helft met een prima voorsprong konden gaan rusten”.

“De tweede helft begon moeizaam”, gaat de Doelman van Oranje verder. “We moesten veel werk verzetten in de verdediging en dat kostte ontzettend veel kracht. Gelukkig konden de Noren ook hun spelniveau niet vasthouden. In de eindfase scoorden de Noorse opbouwers teveel uit hun afstandsschoten, maar wij bleven gelukkig ook regelmatig scoren waardoor we uiteindelijk toch de winst konden pakten”.

 

Zondag spelen we om een plaats in de hoofdronde. Het zou mooi zijn als we Macedonië kunnen verslaan, ik zie het als een kans op revanche. (Nederland verloor in januari 2014 tijdens de EK kwalificatie in Umag Kroatië met één doelpunt verschil van Macedonië en kwalificeerde zich daardoor niet voor het EK van 2014)

 

De Noorse rechter opbouw (nr. 23) Magnus Abelvik Rod spelend bij Baekkelaget HB Elite: “We hadden een hele moeilijke start tegen Nederland. Zij stonden erg sterk in hun 6:0 verdediging en we kregen nauwelijks vrije kansen. Aan het eind van de eerste helft kwamen we beter in ons spel en konden we iets aan de achterstand doen. We konden dit in de tweede helft doorzetten en kwamen terug tot één doelpunten. Helaas konden we dit niveau niet tot het einde volhouden, de inhaalslag had toch te veel kracht gekost. Nederland heeft de hele wedstrijd voor gestaan en heeft daarom verdiend gewonnen”.

 

De laatste groepswedstrijd tegen Denemarken wordt bepalend voor plaatsing in de hoofdronde. Hoe kijk je naar die beslissende wedstrijd? “We hebben in de voorbereiding op dit EK gelijk gespeeld tegen de Denen. Dat betekent dat we met vertrouwen deze wedstrijd in kunnen gaan. Voordeel is dan bovendien als we winnen dat we dan ten opzichte van Denemarken twee winstpunten meenemen naar de hoofdronde”.

 

Bron: Handbalstartpunt.nl