Mark en Jens Nederlands Kampioen 

Twee keer per jaar staan de Amsterdamse Sporthallen Zuid in het teken van het NK voor afdelingsselecties. Komende zaterdag 21 mei spelen de oudste groepen om de titel, afgelopen zaterdag kwamen de ‘jonkies’ in actie.

Na een vol programma met vele boeiende wedstrijden en fraaie handbalmomenten, mocht de selectie Limburg (heren) zich kampioen van Nederland noemen.

 

Kort voor de laatste speelronde hadden Zuid Holland en Limburg al hun wedstrijden gewonnen en, alsof het zo moest zijn, troffen beide teams elkaar in de afsluitende wedstrijd. De winnaar kon zich Nederlands Kampioen noemen, maar van een echte strijd was geen sprake. De selectie van Limburg was met kop en schouders het sterkste team en won overtuigend de kampioensschaal met 26-15.

 

Namens Eurotech Bevo Hc maakten Jens Flos en Mark v.d. Beuken deel uit van het kampioensteam. Daarnaast werd Mark uitgeroepen tot ‘beste keeper van het toernooi’.

 

Tijdens de prijsuitreiking werd – geheel terecht – door het NHV uitgesproken dat iedereen op een zeer geslaagd NK voor afdelingsselecties kan terugkijken. Een NK dat wegens financiële perikelen lang op de tocht stond, maar dat door gewaardeerde inspanningen van enkele club- en afdelingsvoorzitters toch doorgang kon vinden. Waardoor een woord van dank uiteraard op zijn plaats was.

 

Einduitslag NK Afdelingsselectie Jong:

 

1. Limburg, Nederlands Kampioen 2011

2. Zuid Holland

3. Brabant

4. Midden Nederland

5. Noord

6. Noord Holland Noord