LIMBURGSE HANDBAL DAGEN 2017 OOK IN SPORTHAL PANNINGEN 

De 30e editie van de Limburgse Handbal Dagen zal gespeeld worden in twee sporthallen: eentje in de gemeente Sittard-Geleen en de andere in De Heuf in Panningen.

“Als Limburgse Handbal Dagen is het goed dat niet alleen de handballiefhebbers in Zuid-Limburg van dichtbij kunnen genieten van tophandbal, maar ook de fans uit Noord-Limburg”, licht toernooivoorzitter Ronald Snippe toe.

LHD

“Daarom gaan we met BEVO HC een samenwerking aan.” Bevo zal haar poulewedstrijden spelen in Panningen en OCI-LIONS werkt haar groepswedstrijden af in Sittard-Geleen.

Voorzitter Mustafa Amhaouch van BEVO HC is verheugd met de samenwerking. “Het is fantastisch dat de mensen in Noord-Limburg nu gemakkelijker kunnen meegenieten van het toernooi. De beleving en bezieling in handballend Limburg wordt hiermee vergroot. ” Door de komst van deze speellokatie zullen er naast de bestaande tickets ook speciale ‘Peel & Maas-tickets’ beschikbaar komen. De organisatie zal tevens de mogelijkheden bekijken om op de tweede speeldag een pendelbus in te zetten voor bezoekers uit Panningen die ‘s avonds in Sittard-Geleen de kruisfinales willen bijwonen. Op die manier zal het nog gemakkelijker worden voor de BEVO HC-fans om de wedstrijden in Sittard-Geleen te bezoeken.

 

De competitie-opzet zal eveneens veranderen. Op veler verzoek zijn de kruisfinales op de tweede speeldag weer terug van weggeweest. De kruisfinales waren de afgelopen jaren niet mogelijk omdat alle wedstrijden in 1 hal plaatsvonden en er tussen de wedstrijden door niet genoeg rust kon worden gepakt door de teams. Nu er twee speelhallen beschikbaar zijn, is dit wel weer mogelijk. Snippe: “De kruisfinales waren tot enkele jaren geleden altijd opgenomen in het speelschema. Vaak waren dit de spannendste wedstrijden, dus we hopen dat de kruisfinales ook nu weer garant staan voor spektakel”.

 

Tussen Kerst en Oudjaar wordt de LHD voor de dertigste keer gehouden. “Dit is een bijzondere mijlpaal. We zijn trots op de vele mooie teams die we hier in de afgelopen drie decennia hebben mogen verwelkomen. Door de drukke internationale handbalkalender is het de laatste jaren lastiger geworden om Europese topteams aan te trekken, maar voor de komende editie zijn we er wederom in geslaagd een bijzonder mooi deelnemersveld samen te stellen. Welke teams deelnemen, wordt binnenkort bekendgemaakt.”

 

De Limburgse Handbal Dagen vinden plaats op 27, 28 en 29 december 2017. De kaartverkoop start medio oktober via www.lhd.nl.