Limburgse Derby Heren B1 Eurotech Bevo - Sittardia B1 

Na een welverdiende vakantie speelden de Heren B1 afgelopen zondagmiddag hun 1e Limburgse derby tegen Sittardia B1. In de voorbereiding hebben Frank vd Beucken en Marijn Sinkeldam ervoor gezorgd dat zij een heuse "Make Over" hebben gemaakt van de spelers B1 en B2.

Zorgvuldig overleg,persoonlijke gesprekken/begeleiding en aanwijzigingen/motivatie hebben geresulteerd in 2 sportief getalenteerde teams bij de Heren B. De Heren B2 hebben trouwens afgelopen zaterdag verdiend gewonnen van Loreal met 20-28 in het voordeel van Eurotech Bevo!

 

Nu Zondagmiddag nog de B1..............

Na het beginsignaal, om 13.00, begon heren B1 met balbezit aan de wedstrijd. De 1e score was voor Sittardia weggelegd dat al gelijk in hun eerste aanval de 0-1 op het scorebord zette. De jongens reageerde meteen op deze treffer door een aanval succesvol uit te spelen. Beide teams waren in de beginfase mekaar zorgvuldig aan het aftasten en aan het zoeken van kansen. Na 4 minuten gespeeld te hebben probeerde Sittardia de weg te vinden richting doel om Ramiro vd Velden te passeren. Onze keeper reageerde hierop meteen en via een break kon Noud Cox het moeiteloos afronden. 3 Minuten later combineerde Jeroen de inmiddels gelijkmaker met Niels vanuit een mooie Break-Out. Langzaam aan kwamen beide teams in de wedstrijd waarvan Sittardia verrassend het tempo bepaalde.

Over en weer werden snelle breaks gestopt of perfect uitgevoerd. Sittardia kon dit in de 1e helft nog bijhouden met nog 7 minuten op de klok.

Eurotech Bevo bepaalde de resterende tijd met nog 5 minuten te gaan nog zelfs een 3 punter van Niels. Ruststand werd in het voordeel van Eurotech Bevo 14-10.

 

Na de "thee" begon Eurotech Bevo de 2e helft op een verrassende wijze.

Na 1 minuut te hebben gespeeld werd er een 7-meter toegekend die gemist werd door Niels,1 minuut later mistte Niels ook nog een perfecte break-out.

Terecht vond hij dat dit goedgemaakt moest worden en bracht de stand op 15-10. Sittardia reageerde hierop direct met een doelpunt. Dit was het moment voor de ploeg om definitief stelling te nemen over hun spel.

De heren keken mekaar eens diep in de ogen en ze tapten, vanaf dat moment uit een ander vaatje. Ramiro sloeg een aanval genadeloos af en stuurde Loek en Joey weg om even 2x een score te maken. Vanaf dat moment was er de ene redding na de andere van Ramiro. Sittardia probeerde te scoren vanaf alle posities, deed hun uiterste best om Eurotech Bevo te willen omturnen.

Op sommige posities lukte dat met mate, Sittardia liet hier zien toch een weerstand te kunnen bieden. Eurotech Bevo reageerde hierop met een overmacht en speelde op hun manier elke aanval uit. Dit resulteerde dat Ramiro diverse spelers makkelijk kon bedienen vanuit een break-out. Met nog 7 min te spelen slaagde hij het doel schoon te houden met 3 pogingen van Sittardia !!!!!

 

Het vertrouwen schoot op dit moment bij hem de lucht in wat resulteerde in fraai keeperswerk. In de laatste minuut werd er een 7 meter nog toegekend aan Bevo. Inmiddels had iedereen al gescoord van het team behalve 1................ Tuurlijk, boelkloedig nam Ramiro de 7 meter en bracht de stand op 26-16 voor Eurotech Bevo. In deze laatste minuut werd de eindstand nog gezet op 28-16 in het voordeel van Eurotech Bevo.

 

Al met al een wedstrijd,voor het publiek,om te smullen !!!!! De leiding van de Heren B1 kan tevreden terugkijken naar de 1e wedstrijd van dit seizoen.

Opmerkelijk was bij deze wedstrijd het Coachen..............

Dit gebeurde op 2 manieren,namelijk in het veld door Frank vd Beucken, buiten het veld kregen de reserve spelers "les ",van Heren 1 speler, Marijn Sinkeldam. Marijn stelde de gewisselde spelers gelijk op hun gemak, maar wees hun ook,met zijn persoonlijke humor, op hun gemiste kansen !!!!! Zij namen gretig de aanwijzingen aan en zullen het uitvoeren in het vervolg.........beloofd.......

 

Jaja Marijn, volop werk aan de winkel...............

 

Scores: Niels 10x,Jens 5x,Noud 3x,Pim,Jeroen,Joey,Jon 2x,Ramiro,Giel 1x

 

Volgende week zaterdag de wedstrijd tegen Swift 2000 B1 om 12.30 in Roermond....Be there!!!!!!!