Leerzaam NK voor dames B1 

Met tegenstanders uit de Nederlandse handbaltop in hun poule speelden de dames B1 een goed NK. Bij aanvang van de NK wisten de meiden van de B1 al dat het een zeer moeilijke opgave zou worden in Amsterdam.

De eerste wedstrijd tegen de latere winnaar Quintus werd men in de eerste helft al op een flinke achterstand gespeeld. De tweede helft kwam men nog goed terug maar het verschil was al te groot om toch nog te winnen.

 

De tweede wedstrijd tegen VZV werd er echt geweldig gespeeld. De hele wedstrijd ging gelijk op en 15 seconden voor tijd scoorde Bevo de winnende treffer en won zo met 14-13.

 

Wedstrijd drie tegen SEW gaf een zelfde beeld als de eerste wedstrijd. Sew kwam snel op voorsprong en Bevo was niet bij machte om nog terug te komen.

 

De vierde wedstrijd tegen EenO begon goed. Het ging lang gelijk op maar door enkele snelle aanvallen van EenO werd het verschilgemaakt.

 

In het verdere verloop van de wedstrijd kon Bevo met goede aanvallen het verschil nog wel kleiner maken maar een overwinning zat er net niet in. Een vierde plek in de poule was toch een prima resultaat.

 

In de strijd om plaats 5 tot 8 moest Bevo het opnemen tegen Internos. De wedstrijd ging lang gelijk op maar de vermoeidheid sloop in de ploeg en Internos maakte hier goed gebruik van en via doelpunten uit snelle aanvallen wist men het verschil te maken.

 

De laatste wedstrijd tegen de Tukkers gaf in de eerste helft een rommelig spelbeeld. Bevo was de betere ploeg maar kon het verschil nog niet maken, ruststand 5-5.

In de tweede helft werd er nog eens extra gas gegeven. De laatste krachten werden aangespannen en men wist de Tukkers van het scoren af te houden en wist zelf nog diverse malen het doel te vinden. Eindstand 11-5 wat resulteerde in een prima 7e plek.

 

De 6 wedstrijden van 30 minuten waren erg zwaar maar het gevoel was goed. Het einde van een super seizoen!!