Leerzaam Eurotech Toptoernooi voor Eurotech Bevo  

Op zaterdag 11 augustus werd in de Sport- en Evenementencentrum ‘de Heuf’ het Eurotech Toptoernooi afgewerkt met een internationale deelname.

Vanuit Belgie bestond de deelnemersveld uit Achilles Bocholt en Sporting NeLo. Uit Duitsland kwamen de TV Leichlingen en de TV Korschenbroich. Luxemburg werd vertegenwoordigd door Bascharaga Handball.

 

Eurotech Bevo Hc beet het spits af tegen de ploeg uit Bocholt. Aan alles was te merken dat de automatismen bij Eurotech Bevo Hc nog ontbraken. Waardoor de Heldenaren tegen een onnodig grote nederlaag aan liepen (16-25). Later op de dag speelden de Eurotech Bevo Hc-mannen tegen de Duitse ploeg van TV Leichlingen. De ploeg, die in de Duitse competitie grote plannen heeft, liet aanvankelijk geen twijfel bestaan over hun bedoelingen. Zij zetten Bevo als snel op achterstand. Maar de geelblauwen knokten zich terug in de wedstrijd en kwamen zelfs terug tot op één doelpunt. Toen was te merken dat de Duisters reeds meer trainingsuren achter de kiezen hadden. Zij liepen uit met uiteindelijk voorsprong van 8 doelpunten (14-22).

 

Toen Leichlingen ook nog Achilles Bocholt met 16 – 24 aan de kant zetten, was de eerste finalist beken.

 

In de andere poule eindigden de wedstrijd tussen Sporting NeLo en Korschenbroich in een 30 – 30 eindstand. Doordat Barscharaga beide partijen wist te winnen met respectievelijk 26 – 18 en 26 – 21 was ook de tweede finalist bekend.

 

De finale tussen Barscharaga en TV Leichlingen eindigde met 24 – 34 op het scorebord. Hierdoor kon de Leichlinger TV zich winnaar van dit toptoernooi noemen.

 

Komend weekeinde stage er voor de mannen van Eurotech Bevo Hc een trainingsweekend op het programma in het Belgische Neerpelt. De ploeg van William Gommans speelt tijdens de stage een tritoernooi met wederom Sporting NeLo en Initia Hasselt.