Lange reis zonder punten voor Eurotech Bevo Hc 

Na een aantal zware wedstrijden in de competitie, waarvan de meeste het predikaat finale verdienden met het oog op de strijd om het play off-ticket, moesten de heren afgelopen weekend de focus richten op de BeNeLux-liga.

In eerdere duels tegen Nederlandse tegenstanders waren de Heldenaren weinig gelukkig geweest. In Aalsmeer en Volendam werd met ruime cijfers verloren. De thuisduels tegen Aalsmeer en E&O werden in de allerlaatste seconde uit handen gegeven en alleen in Emmen werd een punt gehaald tegen E&O. Voor de wedstrijden 6 en 7 stonden dit weekend duels tegen buitenlandse tegenstanders op het programma. Voor het eerst kwamen die uit Luxemburg. De equipe van Piotr Konitz vertrok zaterdagochtend daarom onder winterse omstandigheden per bus naar het zuiden om het in eerste instantie op te nemen tegen HB Red Boys Differdange. De ploeg uit de uiterste zuidwesthoek van het land geldt jaar in, jaar uit tot de favorieten voor de landstitel en is ook dit seizoen weer volop in de strijd om de hoofdprijs verwikkeld. Sterker nog, de ploeg voert momenteel de ranglijst van de Luxemburgse eredivisie aan. Dat gegeven en het feit dat de ploeg het huizenhoog favoriete Initia Hasselt het eerder in de BeNeLux-liga al bijzonder lastig maakte, had de Heldenaren duidelijk gemaakt dat hen geen eenvoudige klus te wachten zou staan. Dat vermoeden werd in de wedstrijd bovendien bevestigd. Voor eigen publiek toonde Red Boys Differdange zich sterker dan Eurotech Bevo Hc, ondanks een goede start van de Heldenaren. Gedurende een groot deel van de eerste helft hadden de geel-blauwen het beste van het spel. Na 30 minuten stond een verdiende 16-17 voorsprong op het scorebord. Aanvoerder Ron Klemann kwam daarbij slechts beperkt in actie. De nog niet geheel van een blessure herstelde routinier werd gespaard. In het tweede bedrijf ging het de mannen van Piotr Konitz beduidend slechter af. Aanvallend ging het nodige mis. Diverse goede kansen werden om zeep geholpen met als gevolg dat de thuisploeg uiteindelijk de volle winst wist te pakken, 29-27. Tevreden over uitslag en het vertoonde spel kon de technische staf dan ook niet zijn.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Dirk Peeters, Pim Augustinus 6; Merijn Haenen 5; Lukas Koppes 4; Osvaldo Gomes, Nick de Kuyper 2; Ron Klemann en Tom Wismans 1.

 

Een dag later ging de reis naar het meer oostelijk gelegen Bettembourg, waar in de Nelson Mandela-sporthal het duel tegen Handball Esch op het programma stond. Ook nu wisten de Heldenaren dat hen een pittige klus te wachten stond. In de vaderlandse competitie behoren de Eschenaren immers tot de titelkandidaten. Momenteel is de ploeg met slechts 2 punten achterstand op de koppositie terug te vinden op een vierde plek. Daarnaast hadden de ploeg al veel indruk gemaakt door in Belgiƫ Initia Hasselt naar een 26-28 nederlaag te spelen. De Bevo-mannen begonnen dan ook zeer geconcentreerd aan het duel. Anders dan de dag ervoor werd goed gespeeld, maar keek de ploeg toch tegen een achterstand aan bij rust. 15-14 Was de voorsprong voor de thuisploeg. Na rust ontwikkelde zich een spannende strijd, waarbij de Heldenaren lange tijd in het spoor van Esch wisten te blijven, maar uiteindelijk toch met 30-28 het onderspit moesten delven. Behalve met de nederlaag zag de ploeg van coach Piotr Konitz zich ook nog geconfronteerd met een blessure van Roel Leenen. Met een blessure boven het oog moest hij in het ziekenhuis behandeld worden. Na enkele hechtingen bleek de schade uiteindelijk mee te vallen. Tijdens de Limburgse Handbal Dagen zal hij echter nog niet in actie komen.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Ron Klemann 7; Lukas Koppes, Merijn Haenen, Pim Augustinus 4; Dirk Peeters, Osvaldo Gomes 3; Jeroen van den Beucken, 2; Tom Wismans 1.