Landskampioen maatje te groot in bekerstrijd 

Targos Bevo Hc uitgeschakeld  

Landskampioen Sercodak Dalfsen heeft zoals verwacht de bekerwedstrijd tegen de dames van Targos Bevo Hc gewonnen. In De Heuf werd het woensdagavond 25-44 na een ruststand van 13-21. De ploeg van oud-Bevo-speelsters Fenne Rijks en Angela Steenbakkers gaat door naar de kwart finale.

Fenne, die in de tweede helft even tegenover haar vriendin Romy van Ratingen stond, werd topscorer met zeven doelpunten, net zoveel als Inge van Velthoven aan Bevo-zijde,

Fenne: “Het ging best lekker. Het was wel leuk om op het eind tegenover Romy te staan. En ik scoorde ook nog op dat moment.”

 

Het was een sportieve wedstrijd, met slechte één twee minutenstraf. Die was voor Kelly Dulfer van Dalfsen. De eindscore doet het niet meteen vermoeden, maar Bevo-keepster Anke Richters was een andere speelster die een goede indruk achterliet. Zij behoedde de ploeg Osvaldo Gomes voor een grotere nederlaag dankzij een reeks knappe reddingen.

 

Leiding

De thuisploeg wist aanvankelijk goed partij te bieden. Bevo nam zelfs de leiding. Na tien minuten bedroeg het verschil slechts één doelpunt (7-8). Daarna scoorde Bevo minder gemakkelijk dan Dalfsen, dat na twintig minuten was uitgelopen naar 10 – 15. Dalfsen ging met een agressievere dekking spelen en toonde zich sneller en effectiever in de omschakeling. Het klasseverschil kwam met name in de tweede helft tot uitdrukking. Binnen vijf minuten nam Dalfsen een 14-28 voorsprong.

 

De strijd was toen al gestreden. Vreemd was dat niet. Trainer Peter Portengen van Dalfsen beschikt over de beste speelsters van Nederland, die gemiddeld drie keer zoveel trainen als Bevo. Dalfsen rolt de hele eredivisie op. De ploeg scoorde bijna zeshonderd keer in vijftien wedstrijden.

 

“Wij kunnen Dalfsen geen zestig minuten onder druk houden”, erkende Osvaldo. “Op het eind waren we moe. Dat heeft Dalfsen goed uitgebuit. Zij trainen meer en zijn daardoor conditioneel veel sterker.”

 

Wedstrijdverloop

Over het wedstrijdverloop toonde de coach zich over het algemeen tevreden. “We begonnen goed, alleen verdedigden we niet. Alle ballen van Dalfsen gingen erin. In het tweede kwart deden we alleen maar verdedigen en scoorden we nauwelijks meer.

De speelsters hebben zich wel goed aan hun opdrachten gehouden. Er ontstonden vrije kansen tegen de beste dekking van Nederland. Ook de speelster van Dalfsen zijn mensen en maken fouten.”

 

Zondag speelt Bevo thuis tegen Bentelo. De wedstrijd in De Heuf begint om 13.40 uur. De uitwedstrijd ging met 28-13 verloren. Een revanche moet mogelijk zijn, getuige de stand op de ranglijst. Bentelo staat negende, Bevo vijfde.

 

Doelpunten Bevo: Inge van Veldhoven (zeven), Linda van de Broek (zes), Aicha Chida (vijf), Lisan van Hulten (twee), Betti Budai (twee), Sarah Lovas (één), Lieke Rademakers (één), Nicolet Budai (één).