Lambert van Berlo: ‘We moeten gas geven’ 

Targos Bevo Hc speelt zaterdagavond thuis tegen Red-Rag Tachos. De voormalig landskampioen is uiteraard favoriet, weet assistent-trainer Lambert van Berlo. “We moeten de foutjes uit ons spel halen, en wat we goed doen nog beter doen.”

Hoe ga je wedstrijd in tegen een tegenstander waarvan je weet dat je wint?

Lambert van Berlo: “We moeten proberen de fouten van vorige week tegen E&O eruit te halen. En daarnaast de goede dingen verder verbeteren. De insteek is dat we ons wedstrijd na wedstrijd verbeteren voor de topwedstrijden die eraan staan te komen. Willen we succesvol zijn, dan moeten er klaar voor zijn.”

 

Tegen E&O speelden jullie beter dan tegen Quintus, de eerste wedstrijd van het seizoen.

“Het was inderdaad iets beter. Ik verwacht en ga ervan uit dat het zaterdag tegen Tachos nog iets beter gaat. We moeten gas geven. Tachos is een ploeg die het spel vertraagt. De ploeg probeert het tempo uit de wedstrijd te halen. Daar moeten we niet in meegaan. Wij moeten het tempo juist hoog houden.”

 

Hoe ervaar je dit seizoen?

“De Final Four was ons doel in de BENE-League. Dat is ons gelukt. Dan wil je natuurlijk graag de finale spelen. Dat lukte niet en dat was derhalve een teleurstelling. Over de nationale competitie kan ik nog niet veel zeggen. We staan na twee wedstrijden bovenaan. Maar we hebben wel tegen mindere ploegen gespeeld. Daar moet je gewoon van winnen. De komende weken zullen uitwijzen hoe we ons ontwikkelen. We kijken niet vooruit. Iedere wedstrijd moeten we ons eigen spel verbeteren.”

 

Zie je een outsider aan de top?

“Hurry Up heeft er zich tussen gemengd. Zij hebben van Volendam gewonnen.”

 

Het verschil tussen Lions, Bevo en Aalsmeer lijkt kleiner.

“Dan vergeet je toch Volendam. Die ploeg beleefde een roteinde van de BENE-League door de slepende blessure van Jorn Smits. Hij lag er zeven, acht weken uit. Anders wij thuis nooit zo dik gewonnen van Volendam. Smits is aan het terugkomen. Volendam is een ontzettend sterke ploeg.”

 

Hoe belangrijk is het dat Heren 2 volgend jaar eredivisie spelen?

“In die zin is het belangrijk dat we jonge talenten op een hoger niveau kunnen laten spelen en dat talenten uit de regio gemakkelijker naar Bevo kunnen komen. En het is natuurlijk hartstikke leuk om in de eredivisie te spelen.”

 

Talent dient zich volop aan. Loek Michiels, Sybren Stijweg, Jordin van Berlo en Stefan van Gils maken deel uit van de voorselectie van de nationale ploeg, die zich gaat voorbereiden op het EK onder 18 jaar komende zomer in Litouwen.

“De meeste jongens trainen al met Heren 2 mee. Stefan speel regelmatig in Heren 2. Hij is het verste in zijn ontwikkeling. Maar de rest komt er ook aan. Zij gaan aantikken bij Heren 2.”