Lambert van Berlo: Klaar voor Volendam 

Voorbeschouwing Herpertz Bevo Hc- Kras Volendam.

 

Zaterdag 20 januari hervat Herpertz Bevo Hc de BeneLeague met een thuiswedstrijd tegen Kras/Volendam. Gezien de stand op de ranglijst kan dit weleens een cruciale wedstrijd worden voor het behalen van de Final 4. Welke ploeg kan alvast een mooie stap vooruitzetten? Gezien de uitslagen dit jaar in de BeneLeague is niks te voorspellen. Alle ploegen staan dicht bij elkaar. Bevo heeft tegen Volendam wat goed te maken. In het palingdorp ging de ploeg uit Panningen onderuit. Volendam is een angstgegner gebleken voor Bevo. In eigen huis gaat Herpertz Bevo Hc op jacht naar twee punten. De ploeg van Jo Smeets zal ongetwijfeld gesteund worden door een volle SportArena de Heuf.

We spraken vooraf met assistent-trainer Lambert van Berlo.

 

Lambert, de welverdiende pauze is ten einde. In hoeverre is het team klaar voor de strijd met Volendam?

Het team is er klaar voor. Naar mogelijkheden hebben wij een prima toernooi tijdens de Limburgse Handbaldagen gespeeld. Vorige week tegen Dormagen hebben wij wat dingen uit geprobeerd. Als we onze dekking nog sterker maken zie ik goede kansen tegen Volendam. Er is deze week gretig en scherp getraind.

 

De rustperiode kwam voor de ploeg op het juiste moment. Is iedereen fit uit de winterpauze gekomen?

Op het moment beschikken wij over een fitte selectie. De pauze na de Limburgse handbal dagen heeft de ploeg goed gedaan. De ploeg laat sinds de start van het nieuwe jaar een fitte indruk zien. Voor de pauze oogde sommige spelers wat vermoeid en kampte een aantal met kleine pijntjes. Dat is nu minder het geval. Een voorbeeld hierin is Niek Jordens, die een stijgende lijn doormaakt en met de week fitter en sterker wordt.

 

Wedstrijden tegen Volendam zijn vaak spannend. Wat verwacht jij van deze wedstrijd?

Ik verwacht een spannende wedstrijd die in de slotfase word beslist. De laatste jaren hebben wij tegen Volendam geen goede resultaten geboekt. Het is aan ons om hier verandering in te brengen.

 

Wat vind jij persoonlijk belangrijk voor dit duel?

Wij zullen met veel geduld moeten spelen in onze aanval. Als wij de rust kunnen bewaren en op de juiste momenten toe slaan dan maken we een goede kans. Belangrijk hierin is ook de afsluiting. Volendam beschikt over twee uitstekende keepers (Gerrie Eijlers en Dennis Schellekens). Met de juiste energie op het veld moeten wij ervoor zorgen dat ons publiek achter ons gaat staan. De 8ste man hebben de jongens hard nodig.

 

De ploeg heeft de weg omhoog weer gevonden. Waar vind jij dat Bevo dit seizoen nog verbeteringen in kan maken?

Onze snelle tegenaanval is prima alleen vind ik dat deze nog beter kan. Soms maken we hier nog iets te weinig gebruik van. In onze dekking verwacht ik wat meer energie. Daar kunnen nog wel wat tandjes bij. We zullen echt meedogenloos moeten worden vooral op belangrijke momenten. Dit begint bij keihard trainen. Daar zijn we ook mee bezig.

 

In Volendam ging Bevo onderuit door het missen van veel open kansen. Welke goede punten uit die wedstrijd zijn nodig om Volendam te verslaan?

In Volendam hadden we een goede start van de wedstrijd. Waarin we juist succesvol waren in de omschakeling. We begonnen ook daar met een prima dekking en prima doelman. Maar dit was helaas van korte duur. In de thuiswedstrijd hoop ik dat we dat niveau de hele wedstrijd kunnen laten zien.

 

Voorspelling?

Ik ben zelf niet zo van de voorspellingen. Als de ploeg veel gretigheid laat zien en zich aan afspraken houdt zeg ik een nipte overwinning. Persoonlijk kijk ik uit naar deze wedstrijd en de groep ook. Sommige praten al over een cruciale wedstrijd. Daar ben ik het niet helemaal mee eens! Hierna zijn er nog 7 wedstrijden te gaan. Dus er is nog van alles mogelijk. Alles ligt open in de bovenste regionen, het wordt zeker niet morgen beslist. Er mag weer gestreden worden om twee punten. We hebben er zin in !!