Laatste Play-off thuiswedstrijd Eurotech Bevo A1 

Op zondag 3 Maart stond de laatste thuiswedstrijd op het programma tegen Sittardia Heren A1. De resterende 2 wedstrijden zullen in Beek en Sittard gespeeld worden voordat de de kampioen van dit seizoen bekend wordt.

 

Rond de klok van 15.25 floot de scheidsrechter de wedstrijd aan tussen beide competitierivalen. Het is geen publiekelijk geheim dat Heren A1 en Sittardia A1 al geruime tijd de competitieverloop bepalen. Beide teams zijn zeer gewaagd aan mekaar in het vergelijk met de andere competitieteams in hun poule.

 

Dus is elke ontmoeting, voor deze teams, een uitdaging om te winnen. Dit was afgelopen zondagmiddag ook het geval, Eurotech Bevo A1 zou met volle overtuiging de wedstrijd aangaan. De heren van Sittardia weten dat Eurotech Bevo A1 in eigen huis moeilijk te kloppen is, zij hadden zich daarop ook ingesteld. Met dit weten hadden de heren van Eurotech Bevo zich voorgenomen, direct na het beginsignaal, de wedstrijd op te pakken.

De openingsaanval was inderdaad voor Eurotech Bevo maar resulteerde helaas niet in een doelpunt.

 

Toch scoorde Patrick de openingstreffer voor Eurotech Bevo Hc deze middag. Hierop reageerde Sittardia met een tegenaanval maar Patrick streek de stand weer in het voordeel van Eurotech Bevo na 4 min speeltijd op 2-1. Vanaf dat moment verzuimde Sittardia, 5 minuten om te scoren,zodat Eurotech Bevo kon uitlopen naar een stand van 5-1 na 7 minuten speeltijd. Sittardia verslikte zich duidelijk in Eurotech Bevo, gedurende de 1e helft liepen zij constant achter de feiten aan. Dit waren wij niet gewend van hun,dus we profiteerden er ruim van.

 

Eurotech Bevo domineerde de gehele 1e helft, scoorde naar hartenlust en lieten zeer fraaie combinaties zien voor het 75 koppige publiek op de tribunes. Ook Coach Robin Gielen genoot rijkelijk van zijn spelers, diverse complimenten en aanwijzigingen werden omgezet in doelpuntenwinst. Met nog 8 min, voor de thee, herstelde Sittardia enigszins en begon te werken aan een inhaalwedstrijd. De stand stond toen op dat moment op 14-5, in het voordeel van Eurotech Bevo. Patrick, Bart en Sander probeerde deze, 9 doelpunten voorsprong, te waarborgen wat ook lukte tot het rustsignaal. Ruststand was 17-9 voordeel Eurotech Bevo Heren A1.

 

Tijdens de thee is er veel gebeurd bij beide teams, beide coaches hebben hun spelers zorgvuldig geinstrueerd zodat het publiek een ander copie kreeg te zien van de 1e helft.

Wat beide coaches gezegd hebben blijft gelukkig een raadsel,wel kwam Sittardia,na de rust, overtuigender uit de startblokken dan Eurotech Bevo. Sittardia opende de 2e helft openingstreffer, Bart reageerde hierop direct en bracht de stand op 18-10 na enkele minuten spelen. In het 2e bedrijf zag Sittardia kansen en zij benutten deze duidelijk,langzaam aan begonnen zij aan een inhaalrace om de schade te beperken. Met nog 9 minuten op de klok vond Eef het wel voor gezien,hij scoorde een “Hattrick”en bepaalde de stand op 23-17,voordeel Eurotech Bevo. Hierop reageerde Bart met volle emotie,met een 2e “Hattrick”, en scoorde de 26-20. Inmiddels had Sittardia al begrepen dat er geen winst in De Heuf vanmiddag te halen is dus zij probeerden de wedstrijd zorgvuldig uit te spelen.

Met nog 40 sec, op de klok, bepaalde Sander de eindstand op 30-24 voordeel Eurotech Bevo.

Coach Robin Gielen was na afloop niet geheel tevreden over zijn A1 heren,hij had graag gezien dat de Eurotech Heren het spel zouden kunnen doorzetten zoals in het 1e bedrijf.

Aanwijzigingen en correcties waren volop te zien tijdens de 2e helft.

Beide teams kunnen terugkijken op een sportieve succesvolle handbalmiddag-ontmoeting die nog zijn return krijgt in Sittard op zondag 24 maart om 15.00.

 

Komende week,maken de Eurotech Bevo Heren zich op voor de return tegen BFC A1 in Beek in De Haamen op zondag 10 maart om 11.00.

 

Scores: Bart, Sander(7x), Patrick(5x), Niels, Eef(3x), Jens, Joost(2x), Rob(1x)

Hattricks: Eef en Bart

Mark superstops: 8x