Laatste competitiewedstrijd DWS B1 vs Bevo hc B1 16-24 

Op zondagmiddag 24 maart jl. de laatste wedstrijd in de competitie '18 -' 19 divisie-JD Zuid HB, tegen de op de 7e plek staande DWS.

Onverslagen afsluiten deze competitie is dan wel een pre voor dit talentvolle B team.

Door wat blessures, uithelpen bij de heren A en HS2, gelukkig wel hulp van enkele B2 spelers zodat met een voltallig B team richting Schiedam afgereisd kon worden.

Dat DWS de overwinning niet zomaar aan Bevo zou schenken stond vanaf de 1e minuut vast. Vooral de 1e helft hadden onze jongens het lastig tegen DWS. Er werd door de scheidsrechter snel geel of 2 minuten uitgedeeld, om het spel nog enigzins op partijtje handbal te laten lijken. Met rust was de stand 8-9. Dus dat betekende dat Bevo nog flink aan de bak moest om de laatste overwinning ook mee naar Panningen te nemen.

In de 2e helft startte Bevo goed, verdedigend strak georganiseerd en aanvallend voor en met elkaar werkend werd de voorsprong uitgebouwd. Daarna volgde wederom het betere gooi- en smijtwerk van DWS, maar Bevo bleef alert. Na 50 minuten stond er op het scorebord 16-24, dus de terugreis naar Limburg met de volle winst en de 2 punten in the pocket.

 

Daarom op deze plaats een speciaal woord van dank aan Nick Lahaije de trainer van de jongens B die alle trainingen en wedstrijd coachingen gedurende het seizoen '18-'19 voor zijn rekening heeft genomen. Aan Danny v. Katwijk die daar waar hij tijd kon vrijmaken aanwezig was om Nick te ondersteunen met coaching. En Edwin Korsten om de beide keepers nog wat extra kneepjes bij te leren in het keepersvak! Dankjewel namens alle B spelers en ouders.

 

Volgende week zaterdag 30 maart staat er een oefenwedstrijd in het Belgische Hasselt op het programma. Een sterke tegenstander, maar dat allemaal in voorbereiding op het NK in Amsterdam op zaterdag 13 april a.s.