Kras Volendam wint verdiend in Panningen 

(door Mat Nellen) 

PEEL EN MAAS - Herpertz Bevo Hc heeft de eerste wedstrijd in de kampioenspoule met 32-28 verloren van een slim spelend Kras Volendam. De beslissing viel al in de eerste helft toen Kras Volendam tegen een onthutsend zwak spelend Herpertz Bevo Hc met een 19-11 voorsprong ging rusten.

Herpertz Bevo Hc nam een 1-0 voorsprong, maar daarna was een tactisch spelend Kras Volendam oppermachtig. Herpertz Bevo presenteerde ondermaats. Zat de slopende bekerwedstrijd tegen JMS Hurry Up de ploeg in de benen. In ieder geval hadden vele spelers pijntjes overgehouden, maar ook mentaal maakte Herpertz Bevo Hc een onthutsende indruk. De defensie was een gatenkaas. Bijna elke aanval van Kras Volendam was raak. Jordy Baeijens, Koen van Schie, Jaap Beemsteboer, Jan Josef en Geert Hinskens konden zich aanvallend uitleven Bovendien had keeper Markus Hammerschmidt een complete off day. Hij werd al voor de rust vervangen door doelman Bram van Grunsven. In aanvallend opzicht kon Herpertz Bevo Hc geen vuist maken. De meeste schoten op doel waren een prooi voor keeper Gerry Eijlers, die liefst 18 cruciale reddingen verrichtte. Opvallend was dat Kras Volendam tijdens de drie tijdstraffen voor rust in ondertal meer scoorde dan de thuisclub. Via een tussenstand van 14-8 liep Kras Volendam uit naar 19-11. Een debacle dreigde voor Herpertz Bevo Hc. Na de pauze ging Kras Volendam vrolijk verder met scoren. Elf minuten na rust had Kras Volendam de voorsprong uitgebouwd tot 27-16 (!!) . Pas tien minuten voor het einde herstelde Herpertz Bevo Hc zich en kwam de ploeg terug in de wedstrijd. Bij de stand van 30-25 in het voordeel van de gasten knokte Herpertz Bevo Hc zich terug in de wedstrijd. De eindspurt kwam te laat, maar de eindstand 32-28 verdoezeld veel. Kras Volendam won verdiend. Trainer Jo Smeets was na afloop teleurgesteld. De ploeg moet mentaal en fysiek opgeknapt worden. Zaterdag 31 maart staat . de uitwedstrijd tegen Fiqas Aalsmeer op het programma. Alleen een overwinning telt. Trainer Jo Smeets verwoordde het na afloop mooi: “We hebben een slag verloren, maar nog niet de oorlog. Wanneer Herpertz Bevo Hc de accu kan opladen, dan kunnen de mannen van Herpertz Bevo Hc laten zien, dat de nederlaag tegen Kras Volendam een vergissing was.

 

Doelpuntenmakers Herpertz Bevo Hc: Pim Augustinus 7, Robin Jansen 5, Jeroen van den Beucken 4, Niels Poot en Niek Jordesn ieder 3,Dario Polman en Sybren Stijweg ieder 2, Wouter Sas en Bram van Grunsven ieder 1.